Mi-am dat „demisia” de pe ActiveNews pentru că au început să se dezvolte într-o direcție falsă: naturismul, homeopatia și fitoterapia în special, sunt toate văzute ca soluții fără nici-un fel de efecte adverse!
Ori nu este așa!
Nu este de loc așa, nici spiritual (homeopatia) nici fizic, restul de metode! O știu pentru că eu le-am invatat în facultate, pentru că le-am aplicat în practică pe „pacienții” mei și pe mine însumi!
Astăzi citesc despre un posibil tratament al celor „vaccinați” care au deja probleme. Toate bune și frumoase, deși nu știu ce tratament poate face reversibilă o mutație genetică, până la sfârșitul articolului care se încheia așa:
„Și pentru că suntem români și românilor le place ceaiul, busuiocul, acele de pin, păpădia, feniculul, sunătoarea, anasonul stelat, nu pot face decât bine, o mâna de ajutor este oricând bine venită!„
Când fraza asta este spusă de baba Floarea, sau de un jurnalist, nu mă deranjaza prea tare; oamenii vorbesc bucuros și convingător de lucruri despre care nu au habar! Când este spusă de un medic, cu zeci de ani de experiență, încep să fierb deși nu ar trebui să o mai fac; „pandemia” ne-a aratat foarte clar la toți cam cât habar de medicină au majoritatea medicilor!
Hai sa luam de exemplu sunătoarea care este foarte des folosită în medicina naturistă și să vedem ce se știe despe ea:
- Sunatoarea nu este indicata celor care au probleme cu hipertensiunea si nici femeilor insarcinate.
- Utilizarea prelungita a ceaiului de sunatoare crește sensibilitatea pielii la radiatiile ultraviolete.
- Pacientii care au un tratament cu antidepresive, anticoagulante, contraceptive orale, medicamente antiastmatice, antihipertensive sau imunosupresive este indicat sa evite consumul acestui ceai fiindca efectul medicamentelor ar putea fi diminuat.
În plus „Ceaiul de sunatoare stimuleaza secretia glandelor cu secretie interna, creste pofta de mancare” lucru care se potrivește cu postul intermitent recomandat ca nuca în perete!
Paginile naturiste mai adaugă contraindicatii desi nu e in folosul lor și am intrat chiar numai pe primele:
- Poate agrava tulburările mintale
Sunătoarea, când este luată cu metilfenidat, este cunoscută pentru a agrava simptomele ADD și ADHD. Utilizarea sa regulată contribuie, de asemenea, la riscul adăugat de psihoză la cei care suferă de schizofrenie. De asemenea, poate contribui la demență la persoanele care sunt victime ale bolii Alzheimer.
În plus, această plantă este deosebit de dăunătoare dacă aveți tulburare bipolară.
Metoda de prevenire
Dacă suferiți de ADD sau ADHD, stați departe de utilizarea sunătoarei, deoarece medicamentul ar putea agrava starea. - Poate cauza pierderea excesivă a părului
Se știe că utilizarea regulată a sunătoarei provoacă pierderea excesivă a părului, la fel ca și alte câteva antidepresive. - Poate cauza respingerea țesuturilor
Luarea sunătoare poate fi extrem de periculoasă pentru cei supuși transplantului de organe.
În câteva cazuri, automedicația cu această plantă a condus la o scădere severă a nivelului plasmatic al ciclosporinei (imunosupresoare), provocând respingerea țesuturilor. - Alimente de evitat atunci când consumați sunătoare
Specialiștii spun că precauția este mai bună decât vindecarea, ceea ce este destul de adevărat atunci când vine vorba de medicamente pe bază de plante, cum ar fi sunătoare.
Ar trebui să evitați în totalitate următoarele produse alimentare și băuturi atunci când luați un tratament cu sunătoare:
•Cafea ceai
•Ciocolată
•Vin
•Bere
•fasole Fava
•Salam
•Alimente afumate / murate
•Iaurt
•Brânză
•Avocado prea copt
•Carne uscată
Și desigur lista nu este completă și nici nu o să fie vreodată! Alte pagini vorbesc despre disfuncția erectilă, de toxicitatea hepatică, de oboseală accentuată, de transpirație excesivă, de dureri de cap, de interacțiunea cu alte medicamente…
Acum puneti-vă o simplă întrebare: dacă prin absurd s-ar face studii îndestulătoare, corecte și de lunga durată pentru fiecare „plantă de leac” și în cutie ați găsi un „cearceaf” pe care ar fi înșirate toate efectele secundare, interacțiunile, toate problemele care pot apărea daca bei un ceai, cine ar mai bea așa ușor un ceai, s-au l-ar baga pe gât copilului?
Și înca ceva: orice plantă are substanțe active care pot acționa pozitiv, sau negativ, funcție de doză, de individ, de o grămada de factori, de aceea chiar dacă „sunteti români și vă place ceaiul” ÎNCETAȚI SĂ MAI CREDEȚI că aceste ceaiuri „nu pot face decât bine, (și) o mâna de ajutor este oricând bine venită!” pentru că „ajutorul” poate fi altul decât cel dorit!
Să nu fie!
31.03.2023
1 Pingback