Cap.2

Zorii Învierii
In curtea bisericii este îngropat Părintele Nichifor cu sotia doamna Elvira, doi sfinți pentru mine, doi sfinți numai ai mei si a catorva oameni care i-au cunoscut!
I-am rugat să ne apere de furtuna ce amenința sa ne stingă lumina din mâini și furtuna a așteptat cuminte sa intrăm in biserica și s-a oprit tot cuminte cand slujba de Înviere s-a terminat.
„Am avut noroc” spunea lumea, dar nu a fost asa ceva, ci dragostea părintelui pentru „poporul sau” pe care il iubește si ocrotește si după moarte!
Am ajuns greu in Romania, Slujba din Noaptea de Înviere mi-a răsplătit tot efortul, iar daca asta e „taxa” pe care trebuie sa o plătesc pentru o Liturghie atât de plină de Har, atunci o fac cu bucurie!
Foarte putină lume pentru o noapte de Pasti si foarte putini tineri, in Stuttgart este invers! Turma asta mica însă cu cei trei păstori s-a strâns ca intr-un buchet de lumânări, inălțând o rugă de lumina vie, spre cer!
Și Dumnezeu cel Milostiv a coborât Duhul Său peste mulțime,; de piatră sa ai sufletul, ca mine si nu se putea sa nu-L simți!
Romania se schimbă, se înnoiește duhovniceste! Din cenușă renasc lăstare viguroase pline de sevă. România crezuta de mulți moartă și de mine o recunosc, are un viitor!
Simptomatic parca fresca vechii biserici care se curătă acum iar deasupra sfintilor si apoi a noastră a celor aflați la picioarele sfinților deja luminează deja Sfinta Treime, Pantocratorul si deasupra Altarului Maica Domnului ocrotitoarea neamului din Grădina Ei!

20190429_092219

HRISTOS A ÎNVIAT!