Cap.3

Întâmplarea nu „face” nimic niciodată! Cum ar putea?

Cel mai bun prieten al mamei mele am fost, sunt incă, eu! De mic copil ne-am înțeles dintr-o jumatate de privire, am gustat aceleasi glume, amandoi am devorat romane si am fost mari cinefili….
A venit insa ziua când eu am emigrat si niciunul dintre noi nu si-a putut gasi „înlocuitor”! Telefoanele, vizitele anuale, nu au putut înlocui prietenul cel mai bun, asa ca mama s-a apucat să vorbeasca singura!
În scris și în rime….
Caietele au inceput sa se adune si candva a cerut parerea unor cunoscuti daca aceste poezii ale ei au vreo oarecare valoare. Parerile au fost împărțite asa ca a continuat sa scrie  pe măsura ce se umpleau caietele ajungeau in pod.
Cândva un nou preot venit in parohie a dorit sa faca o pomenire a celui care a fost Pr. Nichifor si s-a apucat sa strângă documentație. Printre multe povestiri, chiar una a mea din ziarul local Tribuna, in mâini i-au ajuns cateva poezii a mamei închinate fostului ei duhovnic (pe care noi l-am considerat intotdeauna un membru al familiei noastre).
Preotul i-a cerut mamei mai multe poezii ba chiar sa-i aduca toate caietele lucru care mama l-a făcut.
Așa a ajuns in mâinile preotului cele 27 !!! de caiete in care erau peste 4000 de poezii!!!
Cred că momentul ar fi trebuit cumva imortalizat bietul om nu se aștepta ca aceste caiete sa fie din acelea mari cu foarte multe file!
Întâmplarea, in care eu nu cred dar sa lăsăm formularea asta, a facut ca acest preot tanar sa fie consilierul cultural al Mitropoliei Ardealului!
Dânsului i-au plăcut atat de mult încât anul trecut a publicat un volum iar astăzi inca 3. După Sfânta Liturghie tot dânsul făcând lansarea acestor volume in biserica noastră!
20190430_045203
O zi minunată și chiar dacă e un păcat, m-am simtit mândru de această recunoaștere a scrierilor celui mai bun prieten al meu, am fost mai fericit decat daca ar fi fost publicate propriile mele versuri!
De sărbătorit am făcut-o cu toata familia din zonă va dați seama ca neamul vrăbiutelor este foarte mare. Am sarbătorit nu doar acest eveniment, ci și (sau mai ales) Paștele, plus Sf.Gheorghe, un majorat vreo alte doua zile de nastere, întoarcerea fiului risipitor…..
Slavă lui Dumnezeu pentru toate!