Astazi citeam o știre in care ni se anunta mai mult sau mai putin noul președinte. Dupa sondajele de opinie el este Johahannis urmat de Ponta. Eu unul am invatat ce sunt sondajele de opinie; prin ele puterea lanseaza de fapt o intrebare absurdă urmărind nu numarul cat reactia la această intrebare. Dacă nu exista o reacție vehementă atunci ipoteticul se transforma in realitate.
Acum câtva  timp diaspora era acuzată ca l-a impus pe Johahanis ca presedinte, pe care nu l-a ales nimeni din tara. Astazi desi a ramas acelasi presedinte al Uniunii nu al României cu un dispret vădit pentru romani, il doresc 30% dintre romanii din tară! Oare ce s-a schimbat?
Ponta este imediat dupa Johannis acelasi Ponta care ne-a facut sa-l alegem pe Johahanis si din cauza căruia am fi ales oricare alt candidat!
Ori daca lumea e deschisa pentru oricare dintre ei o sa aiba parte de unul! Nici nu contează care!
Cum o sa meargă Romania in urmatoarea legislatura? Ca si pana acum daca nu mai rau pentru ca „cel mai iubit dintre romani” si a dat deja seama ca suntem tâmpiti si se poate face orice cu noi!
Prima paralela care imi vine in minte este cea intre Romania si Steaua lui Becali.
Amândouă au jucători de valoare dar antrenori care executa ordinele cuiva străin de problemele echipei și  cu alte interese.
Se schimba antrenorul dar cel care vine o sa execute întocmai tot ce spune „finanțatorul” mai pleaca unul doi jucători peste hotare, mai vin ceva straini in toate privințele iar la sfarsitul anului rămânem tot cu buza umflată, pe lângă masa bogaților…..
Cand oare vom invata ca alegerea intre două rele nu-i alegere?