20190728_062634

Pe lume s-au intamplat, se intampla si se vor întâmpla lucruri abominabile!
De vină pentru ele suntem noi oamenii!
Foarte mulți atei și destul de mulți creștini se întreabă de ce nu intervine Dumnezeu ca aceste lucruri să nu se mai întâmple? Ateii merg mai departe chiar spunând ca „Dacă Dumnezeu ar exista nu ar lăsa sa se întâmple toate astea!”
Dumnezeu ne-a facut un mare dar pe care noi nu stim sa-l pretuim: LIBERTATEA!
Avem libertatea de a face sau nu un lucru, de a crede sau nu, de a-l iubi sau urâ pe Dumnezeu însusi! Am avut-o începând din Rai unde Dumnezeu putea pune un înger de pază la mar și nu a facut-o! Și atunci si până acum și de aici încolo am folosit libertatea greșit!
Dar ca să nu spunem că ne-a făcut un dar periculos pe care nu stim să il folosim a pus în noi constiinta care ne spune ce e bine sau ce nu! Ne facem că nu o auzim! Ne scuzăm cu ceilanți, cu nevoia, cu slăbiciunea sau ii astupăm gura până ne abrutizăm să nu o mai auzim!
Dumnezeu nu a intervenit pentru miile de martiri de-a lungul istoriei nu a intervenit nici când l-au răstignit pe Fiul lui!
Suntem liberi sa facem ce dorim! Dar mai suntem ceva: răspunzători de ce facem si de ce nu facem si ar trebui!
Daca am fi „teleghidați” nu am avea nici-o raspundere dar cred ca am fi mai nemulțumiți de Dumnezeu decat suntem ca ne lasa liberi!
Și uneori Dumnezeu intervine totusi in viata noastră prin minuni care trec pentru cei mai multi neobservate.
Cu siguranță in viata noastră intervine satana tot timpul! Faptele astea abominabile ale lumii sunt ideile lui!
Pe drac nu il invinuim ca el ne-a convins că nu exista, e o invenție. De fapt sa nu credem ca există ii convine!
Îl invinuim însă pe Dumnezeu si daca de fapt nu credem in El!
Ciudat nu?
Noapte bună si când vă vine câte o idee mai bizara face-ti un efort sa va gânditi daca e de la un drac (ipotetic) sau de la Dumnezeu (ipotetic)!
Ține loc de constiința.