Constantinescu, Divertis și ardelenii

divertis

Am văzut ca povestirea mea anterioară despre Gyuri a avut mare ecou asa ca va mai povestesc una care are oarecum legatură cu el.
După studenție am fost repartizat intr-o comună, a venit „revoluția”, am emigrat și in tot timpul acesta am pierdut legătura.
Au trecut ani si cândva am ajuns la Neptun in concediu. In perioada aceea Divertis dădea un spectacol la Grădina de vară la care desigur am mers si noi ( eu, sotia, fica-mea și mama).
Spectacolul a fost grozav, dupa terminarea lui sotia a insistat sa merg sa-l salut pe Gyuri. Eu m-am cam codit, trecuseră mulți ani, el intre timp era o vedetă cunoscută in Romania, imi era frică sa nu se și comporte ca una. Preferam mai bine sa nu-l întâlnesc decât să mă dezamăgească ca om!
Cine o cunoaste pe nevasta-mea stie insă ca daca isi pune ceva in cap nu mai ai șanse să scapi! Am plecat in culise să-l întâlnesc pe prietenul meu Gyuri cu teama ca din seara aceea o să fie „fostul meu prieten” ,ca multi alții.
Sotia a rămas in amfiteatru, moment în care președintele Constantinescu a trecut pe lângă ea îndreptându-se spre ieșire.
In spectacolul care avusese loc, fusese trecut prin ciur si dârmol dar omul întelegea de glumă (spre deosebire de Iliescu pe care Divertis-ul il deranja)!
Crezând ca este actorul care îl interpreta pe presedinte ( Doru Antonesi) s-a dus si i-a dat mâna și la felicitat pentru interpretarea deosebită! Omul a râs si i-a răspuns ca l-a felicitat si el pe actor!
Nevasta-mea era insă așa de entuziasmată încât nu l-a auzit și a continuat cu elogiile in timp ce mama săraca ii tot șoptea: ” Este chiar el! Este chiar el!” Cea mai grozavă dintre neveste a inteles (ca de obicei) cum a dorit ea!
Episodul a fost atât de hilar încât stiu că Gyuri l-a povestit de multe ori, chiar pe scenă.
Iar întâlnirea mea cu el?
Nici-un fel de aere de vedete, aceeasi bucurie, aceeasi om de parcă ne întâlneam tineri in curtea internatului din Agnita, flămânzi dar fericiti!
Am reînviat legătura, eu nu am mai ajuns la București niciodată, dar trecea el pe la noi când isi vizita fratele…..

7 gânduri despre „Constantinescu, Divertis și ardelenii

Adăugă-le pe ale tale

 1. Expresia „cea mai grozavă dintre neveste” m-a amuzat peste măsură! Doamnă, nu vă supărați pe mine, da’ văru’ ăsta este „şod” rău de tot!
  Gyuri (un fel de Ghiță!) a fost un mare artist, dar şi OM.

  Apreciat de 1 persoană

 2. Mă bucur tare că s-a întâmplat să citesc acest articol tocmai acum, când nu mă aflam într-o pasă prea bună. Am râs și mi-a înflorit inima. Merg la culcare mai senin și mai împăcat, reflectând la o chestie… Poate că până la urmă este bine să reliefăm preponderent trăsăturile bune, frumoase, pozitive, pe care le găsim în oricare dintre noi, ca să dăm un suflu binelui și nu deznădejdii.
  Să auzim așadar numai de bine!
  Apropo!… Banii aceia „obținuți” de la U.E. n-ar fi de lepădat, dacă bineînțeles am mai fi și în stare să-i luăm. Dobânda este foarte mică iar aproape jumătate sunt granturi, nu vor mai fi dați îndărăt. Dar repet… până nu intră, nu-i cred… 🙂 Pe programe și proiecte, spun ei. iar proiectele pot fi respinse, n-ar fi prima dată…
  Dar să mă întorc la gândurile frumoase… Sărutări de mâini celei mai grozave neveste!
  Ai prezentat-o cu umor, dar sunt convins că doamna știe cât de mult este dânsa iubită și apreciată de către soțul dumneaei.

  Apreciat de 1 persoană

  1. Ma bucur ca am reusit si eu sa-ti fac o bucurie prin scris…..eram dator tare!
   Cea mai grozavă dintre neveste dupa peste 40 de ani de casnicie sper ca si-a dat seama! Da noi suntem ardeleni amandoi…mai știi?
   In privința banilor, ma rog promisiunilor, sigur ca sunt buni oricat de putini sunt, pe mine ma deranjază ca individul se lauda ca a fost la munca si a luptat! Ti-l poti închipui cerandu-se cu stapânii? Pai pana sa spuna el ce vrea (presupunând ca-l baga cineva in seamă) stapânii ar fi trecut de mult de vot!

   Apreciază

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: