divertis

Am văzut ca povestirea mea anterioară despre Gyuri a avut mare ecou asa ca va mai povestesc una care are oarecum legatură cu el.
După studenție am fost repartizat intr-o comună, a venit „revoluția”, am emigrat și in tot timpul acesta am pierdut legătura.
Au trecut ani si cândva am ajuns la Neptun in concediu. In perioada aceea Divertis dădea un spectacol la Grădina de vară la care desigur am mers si noi ( eu, sotia, fica-mea și mama).
Spectacolul a fost grozav, dupa terminarea lui sotia a insistat sa merg sa-l salut pe Gyuri. Eu m-am cam codit, trecuseră mulți ani, el intre timp era o vedetă cunoscută in Romania, imi era frică sa nu se și comporte ca una. Preferam mai bine sa nu-l întâlnesc decât să mă dezamăgească ca om!
Cine o cunoaste pe nevasta-mea stie insă ca daca isi pune ceva in cap nu mai ai șanse să scapi! Am plecat in culise să-l întâlnesc pe prietenul meu Gyuri cu teama ca din seara aceea o să fie „fostul meu prieten” ,ca multi alții.
Sotia a rămas in amfiteatru, moment în care președintele Constantinescu a trecut pe lângă ea îndreptându-se spre ieșire.
In spectacolul care avusese loc, fusese trecut prin ciur si dârmol dar omul întelegea de glumă (spre deosebire de Iliescu pe care Divertis-ul il deranja)!
Crezând ca este actorul care îl interpreta pe presedinte ( Doru Antonesi) s-a dus si i-a dat mâna și la felicitat pentru interpretarea deosebită! Omul a râs si i-a răspuns ca l-a felicitat si el pe actor!
Nevasta-mea era insă așa de entuziasmată încât nu l-a auzit și a continuat cu elogiile in timp ce mama săraca ii tot șoptea: ” Este chiar el! Este chiar el!” Cea mai grozavă dintre neveste a inteles (ca de obicei) cum a dorit ea!
Episodul a fost atât de hilar încât stiu că Gyuri l-a povestit de multe ori, chiar pe scenă.
Iar întâlnirea mea cu el?
Nici-un fel de aere de vedete, aceeasi bucurie, aceeasi om de parcă ne întâlneam tineri in curtea internatului din Agnita, flămânzi dar fericiti!
Am reînviat legătura, eu nu am mai ajuns la București niciodată, dar trecea el pe la noi când isi vizita fratele…..