In Romania traiesc aprox. 1.3 milioane de etnici maghiari, 36 000 de sași, 3000 de evrei si doar vreo 17 milioane de romani.
Cum se face ca cele mai importante functii in stat (presedinte, prim ministru, seful SRI) sunt ocupate de reprezentanti ai minoritătilor rămâne pentru mine e o enigmă!
Cine sau ce ne-a convins ca noi ca romani nu suntem capabili sa ne conducem tara?
Sigur si ei sunt cetăteni ai acestei țări si au drepturi egale cu noi, problema mare este ca nu simt românește! Chiar daca s-au nascut si crescut in Romania, chiar daca neamul lor este de sute de ani in Romania!
De unde știu? Mă uit la mine, la copiii mei născuți în diasporă, la alte natiuni de generatii in această țara unde trăiesc!
Visam tot timpul la Stefan cel Mare, Vlad Țepeș sau Mihai Viteazu si cand vine vremea sa alegem alegem un Klaus Wener, Ludovic Orban sau Eduard Hellwig!
Pe ultimii doi nu i-am ales noi?
Nu vi se pare ciudat ca cel care i-a ales n-a ales nici el români? Sigur ne-au mai condus străini dar domnitorul trebuia sa aibe religia țării sa nu-i creada fanatici pe cei condusi sa-i poata intelege in ce au ei mai sfânt!
Dacă tu nu dai doi bani pe tine, nu poti pretinde sa o faca un străin!
Trezește-te Gheorghe! Trezește-te Ioane!