20191110_205142

Mă hotărâsem să nu mai vorbesc de Johannis pentru ca ajunge sa-i scriu/ citesc numele ca să devin un butoi de nervi!
Faptul ca Johannis scoate atatea rahaturi din gura si lumea il crede/accepta, fară o reacție, e de natura sa-mi creasca tensiunea, la nivel de accident vascular!
Klaus Werner Johannis se dorește presedinte a tuturor romanilor iar functia lui este, pardon ar trebui sa fie, ceea de mediator intre fortele politice si de reprezentant la țării la nivel international.
Au avut loc alegerile de presedinte si lumea l-a ales in proportie de 40%. De ce atatia se identifică cu el pentru mine e o enigmă, dar asta nu face acum parte din subiectul discutiei. Oricum sunt fericit ca am emigrat deja, fiindca n-as putea trăi intr-o tara in care tot al doilea e un Johannis!
60% nu-l doresc ca presedinte și ii pot întelege dar asta e democratia: dictatura majoritatii (cu toate ca in esentă e o minoritate ceea care il sustine cu adevarat)
Spre dictatura doreste si Herr Johannis sa ne conducă si declara cu nonsalanță:
„Lupta noastră este pentru îndepărtarea totală a PSD-ului de la putere! Veniți la vot ca sa îndepărtați complet PSD-ul..”
Candidata PSD reprezinta insa un sfert din populatia țarii si sigur daca ar vorbi două vorbe pe minut in loc de mai multe si cu greseli ar reprezenta mult mai mult!
Acum mie imi este indiferent daca mai există sau nu PSD-ul dar voua nu ar trebui sa vă fie! Bun, rău este totusi opozitia restului de partide din tara! Când nu exista opozitie apare dictatura! Și asta o stie oricine! Totusi „presedintele vostru” se declara in uralele maselor anti-democratic ca imparțial stiam ca nu e!
Modelul care il urmează este cel german in care intre CDU-CSU si opozitia lor traditională SPD nu exista diferente si unde singurul partid opozant, AfD, este sistematic tocat de mass-media, cu toate ca an de an acest AfD are tot mai multi simpatizanți!
Sunt curios daca Merkel reuseste sa ramana prima fara opozitie sau ucenicul ei Johannis!
Eu pariez pe calul vostru!