dracula-1-logo-png-transparent

Azi dimineată citeam pe Aport despre Dracula si mi-am adus aminte de un episod comic petrecut in cămin prin anul II.
Locuiam pe etajul studentilor străini. Nu eram copiii „cuiva” ci efectiv camera se gasesa peste intrarea in cămin si era ca atare mult mai rece ca celalalte si mult mai zgomotoasă. Singurul avantaj era ca aveam curent la prize! Ca atare un reseu care functiona pană in momentul in care se topea pironul ce tinea locul de lița in tabloul de siguranțe!
Intr-o zi ne-am trezit cu rectorul însoțit de o comisie in cameră! Dintr-un casetofon se auzea Nena (nu stiam nici-unul germana pe atunci) iar de pe  dintr-un afiș super-dimensional ne privea  Dracula ! Afisul a atras imediat atentia rectorului. Bine ca nu i-a atras atentia reșeul, faptul ca Adam era afumat bine, Adrian era in chiloți (tocmai se imbrăca), sau Dodo care il maimuțărea tot timpul!
Ne-a intrebat daca noi stim cine a fost cu adevarat Dracula? Poate raspunsul nostru i s-a parut cam ezitant asa ca am primit o lectie de istorie gratuită despre Vlad Tepes cu tot felul de completări din partea comisiei cel putin la fel de indignata de mitul Dracula.
La sfârsit încântati ca ne-au arătat ei noua am fost intrebati cum ne cheama si de unde venim.
La ultima intrebare nu am mai apucat sa raspundem!
„Voi sunteti români!???”
A plecat cu toată suita dezamăgiti complet și boscărădind ceva cuvinte mai puțin academice, femeile inclusiv (astea probabil că nu il mai vedeau pe Adi incercând zadarnic sa se ascundă dupa ceva)!