Stăpâne Mult-Milostive, Doamne Iisuse Hristoase, Doctorul sufletelor și al trupurilor, Care Te-ai întrupat pentru noi ca sa tămăduiești rana cea mare a omului, Care nu ai nesocotit pe cei 10 leprosi, cei ce pătimeau de boala cea nevindecată și cu harul Tău cel mântuitor I-ai curățat. Care petrecând pe pământ ca Dumnezeu și Om făcând bine și tămăduind pe toți cei bolnavi și suferinzi, Care dăruiești sănătate paraliticilor, orbilor, celor căzuți în păcate grele, îndrăciților și celor neputincioși cu trupul și mintea, primește și rugăciunea noastră stăruitoare și alungă cu puterea Ta virusul aducător de moarte, cel numit corona, care pricinuiește frică și chiar moarte celor bolnavi și suferinzi. Și cu toate că pentru păcatele noastre cele multe ai îngăduit ispita acesta, Te rugăm ca un Milostiv s-o ridici de la noi și de la toată lumea.
Și dacă pentru încercarea credinței noastre ai iconimisit îndelungarea ei, încetează tulburarea celor ce sunt stăpâniți de această epidemie.
Și dacă iarăși din răutatea vrăjmașilor sau din nepăsarea oamenilor superficiali a fost răspândită, șterge urmele ei ca un Dumnezeu Atotputernic.
Păzește pe cei tineri și îngrădește-i pe cei neputincioși, iar pe cei bătrâni vindeca-I de blestematul virus, pe toți slobozește-I de stângere de inimă, iar în loc de aceasta dăruiește-le sănătate, ușurare și liniștire, pentru rugăciunile Stăpânei noastre, Născătoarea de Dumnezeu și ale tuturor sfinților Tăi.
Amin.