(Rândurile de mai jos se referă la Germania sau altfel spus la România de mâine daca nu de astăzi chiar)

Ce m-a surprins in tara asta bogată a fost putina dragoste/respect/ intelegere/empatie pentru cei în vârstă.
După ce au muncit din greu intreaga viață si practic au ridicat țara din ruine acum când ar trebui sa se odihnească, au devenit o problemă a societății.
Trebuie ca cei tineri să le plătească pensiile si asta ani îndelungați pentru ca cei în vârstă refuză să moară, odată cu pensionarea!
Si fiindcă nu mor la timp mai vor și sa fie sănătoși, sau să nu-i doară nimic! Ca atare sunt din nou povară pentru casele de asigurări de sănătate, respectiv pe tinerii care muncesc si trebuie să plătească cotizații tot mai mari.
Multi nu mai pot de la o vreme să se îngrijească singuri si le trebuie azile, iar acelea sunt foarte scumpe!
Acum in timpul pandemiei mor fără sa-si mai dea rând si aglomerează spitalele, extenuează personalul medical, cresc cheltuielile din nou!
Si pentru ca parerea generala e cam cea de sus, statul face eforturi sa rezolve problema.
In primul rând pensiile sunt atat de mici incat pensionarii cumpara de la magazinele de săraci. Sunt adesea mai mici decat cel mai mic ajutor social pe care il primeste un emigrant tânăr, ce nu a lucrat o zi in tara asta si probabil nici nu o sa lucreze, daca doreste sa nu ajunga in situatia unui pensionar german!
Apoi a fost și va fi continuu crescută varsta de pensionare. Pâna când aceasta o sa fie ziua in care respectivul isi da duhul la sfarsitul zilei de muncă! E interesant ca se recomanda (deocamdata) ca sa fie predat/anulat carnetul de sofer la o varsta mai redusă decât cea a pensionării!
Asistenta in azilele de bătrâni a ajuns la 19 bătrâni/ o persoană adica practic greu de remarcat în timp ce costul pe o luna este echivalent cu cel pe o navă de croazieră pe aceeasi perioadă cu service si condiții infinit mai bune!
Dar nici așa bătrânii nu mor destul de repede!
Nu mureau, ca de ceva timp „natura” a venit in ajutorul guvernului si ucide de preferință pe cei ieșiți la pensie! Să mai zică cineva că forțele naturii sunt oarbe!
Stau cu dosarul de pensionare în față si mă gândesc dacă îl mai depun sau nu?