Trebuie să asculte statul de biserică?
Nu trebuie și nici nu o face!
Nu trebuie dar nu ar fi rău dacă ar face-o pentru sănătatea morală a cetătenilor!

Trebuie să asculte biserica de stat?
Nu trebuie dar o face!
Nu trebuie dar e „bine” că o face pentru sănătatea fizică a enoriașilor!

Asta este situația actuală in România si din ea putem trage două concluzii:

A. Biserica din România e subordonată statului.
B. Sănătatea fizică a cetătenilor este mai importantă decât cea morală/spirituală atât pentru stat cât și pentru biserică.

In urma celor două concluzii se nasc niste întrebări pe care pe mine unul mă sperie:

1.Ce nevoie mai este de ierarhiile BOR, si restul confesiuniilor din România când de asta se poate ocupa doar un Minister al Cultelor?
2. Dacă nici o confesiune din România nu a avut vreo reactie decât de ascultare de ce avem nevoie de atatea confesiuni? Unde e diferența intre ele? La toate frica de moarte pe care ne învață sa nu o avem, primeaza!
3. De ce am mai merge la biserică de acum încolo (presupunând ca statul o sa fie vreodata de acord) daca biserica însăsi ne spune ca putem sta acasă?
4. De ce am mai crede în sfinți, de ce să ne fie ei exemple de viață, când ei in loc să stea acasa cum ni se cere noua și să asculte de putere cum ni se cere nouă, au ieșit si mărturisit cu pretul vieții?
5.Dacă biserica e supusă statului atunci sa o faca pâna la capăt fiind de acord si cu toate perversiunile sexuale, cu avorturile, cu moartea asistată samd.
6. Biserica nu suntem noi adunarea credincioșilor ci doar ierarhia bisericilor adica in cele din urmă… statul!
7. Lipsa de trei ori de la biserica inseamna excomunicare . Mai suntem parte a bisericii sau au ramas doar preoții si ierarhia?

As putea continua la nesfarsit ma opresc insa aici cu speranta ca intrebarile mele se vor naste si in sufletul (presupunand ca au unul) politicienilor, preotilor, ierarhilor…..

DESCHIDEȚI BISERICILE DE ÎNVIERE!