images (1)

Discuția asta cu lingurița de unica folosință la Sfânta Impărtășanie începe sa ma deranjeze!
Eu ii inteleg pe atei, isi fac probleme pentru noi cei credincioșii și inteleg si care este problema lor reală (pentru ca stiu pe cine deranjază Sfânta Impărtăsanie)!
Dar daca ar sta însă un pic sa se gândească, ar vedea că e cam schizofrenic ce fac; pe de o parte ne vor disparuți pe de alta au „grije” să nu ne îmbolnăvim (sigur nu din iubire pentru noi)!
Nu-i înteleg insa pe ierarhii noștrii, pe preotii care le caută (și la propriu) in coarne!
În Potir e Trupul si sângele lui Iisus Hristos!
Daca acest Trup ne poate îmbolnăvii inseamnă ca el este a unui om oarecare, nu a lui Dumnezeu!
Sigur ca este ne-igenic să mănânci cu aceeasi lingură și nici noi crestinii nu o facem acasa când mâncăm, nu bem din acelasi pahar, dar aici nu-i vorba de a mânca ceva, de a bea, ci de a te împărtăși de cineva cu cei din jur! Scopul este tocmai de a ne „infecta” unii de alții, de aceasi „boală” (Doamne iartă-mi comparatia) aflată în Potir! Cu bune si rele! Da, sunt si „rele” ca cei imbracati in Cămasa lui Hristos au parte de suferinte lumesti, de dispreț, de flegmă…..Suportarea lor duce în rai, e bine să o știm cu toții!
Discuția este aceeasi si când vine vorba de icoane sau moaște! Ea a avut loc si in vremea lui Hristos, atata doar ca ateii de atunci se numeau…farisei! Aceia erau revoltați ca o femeie desfrânată s-a atins de Iisus! Faptul ca i-a spălat picioarele cu lacrimi si le-a sters cu parul ei nu i-au impresionat, ci doar ca prin asta a călcat legea și Iisus a devenit „necurat”!
Ei bine, acelasi Iisus „necurat” de atunci este în Potir si m-as bucura ca bucățica care o primesc eu, sa fie de la Sfintele Sale picioare, pline de praful Palestinei si sărutate de buzele unei desfrânate!
Culmea este ca lingurița de împărtășanie a devenit o problemă tocmai într-o societate în care domnește o depravare nemaiîntâlnită, in care se practică scârboșenii de nerostit, scornite de minti bolnave si acceptate de majoritatea ca …normalitate!
Și in timp ce este demonstrată transmiterea unor boli f.grave prin perversiunile sexuale considerate normale, transmiterea gripei prin Sfânta Împărtășanie nu este si nici nu va fi niciodată demonstrată (pentru că ea nu poate avea loc)! Nimeni nu sare in sus, sa apere adevarul iar pentru presă adevărul oricum este un subiect tabu!

O parte din vină este tot a ierarhilor/preoților care au scos eceniile cu „Ușile, ușile….” si obiceiul de a trimite la plimbare pe spectatorii la Liturghie! Dovada ca catehumenii sau turiștii nu inteleg Taina Euharistiei, dovada că era bine sa ne tinem de traditie, este tocmai această discuție despre Sfânta Impărtăsanie!
In biserica trebuie sa ramana doar cine intelege si accepta ce se întâmplă in ea, iar transmiterea Liturghiei prin televiziune, net, este o greseală! Liturghia nu-i un spectacol ci un act la care trebuie să participi!