Vă rog să faceți un exercitiu de imaginație: închipuiți-vă că Iisus nu a venit acum mai bine de 2000 de ani pe pământ, ci ar face-o astăzi!
Nimic (aproape) din viața Sa pe pământ, nu ar mai fi posibil!
Nici nașterea in Bethlehem, nici fuga în Egipt! Nu ar mai avea voie în templu, nu ar mai avea voie să stea cu ucenicii împreună, nu ar mai avea voie să vorbeasca mulțimilor, de a împărți aceeași pâine și pești tuturor, nu mai vorbim! „Beți dintru acesta toți”? Nici vorbă! Nu ar mai avea voie sa vindece bolnavi, pentru că asta ar însemna să-i atingă, sau cineva străin din familia bolnavului să vină în contact cu El!
Acuzarea și condamnare Lui ar fi totuși posibile, pentru că și atunci și acum când politicul o cere, nu se mai respectă legi, restricții și orice e posibil și permis!
Aud tot mai des ca Iisus a dat Cezarului ce e a Cezarului. Așa este, a făcut-o plătind birul pe care Cezarul îi cerea. Birul! Cezarul nu i-a cerut  nici să nu-și mai practice credința, nici să nu aibe contact cu oamenii, nici să nu vindece bolnavii, nici să nu umble dintr-un ținut în altul și nici să poarte vreun însemn de popor subjugat! Dacă i-ar fi cerut-o, Iisus nu s-ar fi supus, cum nu s-a supus nici puterii religioase, care i-a cerut toate astea! Și nu s-a supus cu prețul vieții Sale, de care noi, nu ne arătam de loc vrednici!
Dar Cezarul era un dictator, un asupritor nu ca guvernele noastre de astăzi democratice, care fac doar ce și când dorește boporul!
Mulți se lasă „prostiți” de infectiozitatea acestui virus, și nu mai corelează morbiditatea cu mortalitatea redusă ! Ca atare, acceptă niște măsuri, care sunt de-a dreptul absurde, în speranța că vor trăi veșnic, de parcă doar de covid se poate da colțul!
Ce ar fi făcut Iisus?
Ce a făcut atât El cât si Apostolii cu cei cu lepră, o boala la fel infecțioasă și fără leac, pe vremea aceea!
Dacă era după lege, leproșii nu aveau voie sa se apropie de cei „curați”, iar aceștia din urma de leproși, decât cu riscul de a fi ulterior declarați „necurați” și nevoiți să stea în izolare o perioadă de timp, apoi să fie „testați” și declarați (de catre preoți) curați!
Cam ca astăzi nu? 
Și cam ca astăzi leproșii erau însemnați, aveau clopoței ca se știe de departe că sunt bolnavi! Spun „cam” fiindcă astăzi suntem toți considerați leproși și însemnați ca atare!
Diferențierea între sănătoși și bolnavi o să se facă abia după, sau chiar prin, vaccinare!
Această diferențiere trebuie să fie astfel făcută încât să poată fi „citită” ușor de poliție, de scanerele din magazine, ďin restaurante, de peste tot! Că ai imunitate in urma vaccinului sau nu, este neimportant, cum este și acum dacă ai trecut deja prin boală sau nu!
Avantajele democrației cum spuneam!
Acum reveniți la realitate!
Iisus a venit de mult și ne-a spus ce avem de făcut, cine este Calea, ce o să se întâmple până la sfârșitul veacurilor!
Ține doar de noi să le trăim, sau să le împingem spre generațiile viitoare!

23.09.2020