Inchipuiți-vă că afară plouă. Nu-i prea greu, nu?
Desigur vom ieși cu umbrela încercând să ne protejăm de stropi. Nu vom scapa sa nu ne ude pantofii, pantalonii, umărul stâng, ba chiar pe piept/fața/ spate vom avea picături aduse de rafalele de vânt.
Ajunsi unde am dorit, vom lăsa umbrela la intrare, poate ne si descălțăm, dar in rest tot vom duce ploaia in casa gazdei. Unii se vor supăra altii nu, altii de nervi si cu tensiunea oricum crescută vor face un atac de apoplexie și vor da colțul!
Cum am fi putut veni uscați prin ploaie?
Era bine daca am fi avut un overall etanș, iar gazda un antreu în care sa-l uscăm pe noi, inainte sa-l dezbrăcăm. Doar așa nu aduceam ploaia in casa! Desigur daca nu era deja acolo prin geamuri, climatizare, scrisori, ziare, pizza comandată samd. sau nu era adusa de ei însăși mai înainte….
Unde mai pui ca statul de frica umezelii aduse prin incinte, s-a apucat sa usuce drumurie cu fönul, sa interzică orice adunare, concediile, distracțiile sau practicarea religiei! La intrarea in supermarkt te verifică dacă ești uscat! Au interzis chiar circulatia dintr-o țară in alta deși …peste tot plouă de un an! Si se preconizează sa mai plouă vreo doi!

Acum închipuiti-vă ca stropii de ploaie sunt virușii covid, umbrela e masca, fönul dezinfectanții si poate o să întelegeți absurditatea situației!

14.10.2020