Nu există minuni mari și minuni mici, o minune este o minune indiferent cum o considrăm noi! Asta in cazul in care suntem capabili să o remarcăm, sa fim contrariați de faptul ca dintr-o dată toate legile universului, toate reperele noastre sunt fără valoare! Cei mai mulți rămân insensibili la aceste evenimente excepționale chiar dacă li se întâmplă lor! Undeva în cap îmi sună ” ochi au și nu văd….” dar asta e altă poveste!
Azi m-am gândit să vă povestesc despre o minune „mare” desi presupun că majoritatea dintre voi fie mă vor considera nebun, fie mincinos, sau in cel mai bun caz vor trece peste relatarea mea ca și cum nu au auzit-o!
Era vara lui 1988 si lucram cu un grup de băieti din sat la „lopătatul” orzului proaspăt secerat, un fel de uscare/vânturare manuală a lui cu tehnologia existentă in IAS: lopata!
Printre acesti băieți era unul Erwin de vreo 15-16 ani, nu foarte inteligent, dar câtă inteligență iti trebuia sa arunci orzul dintr-o parte în alta cu lopata?
Erwin nu era inteligent însă extrem de rapid, atât de rapid încât a reusit sa fie prins între o remorcă staționată si remorca plină cu grâu nou sosită! Spre „norocul” lui tractoristul l-a văzut și a oprit tractorul/ remorca înainte sa-l facă bucătele, pe Erwin al nostru!
Am incercat să-l scoatem de acolo fără să reușim și în disperare toti cei 4 am incercat să ridicam bena remorcii! Desigur daca nu era disperarea nu ne venea o astfel de idee, bena goala are cel puțin o tonă, iar cu orz in ea vreo trei-patru tone!
Am ridicat-o câțiva centimetrii cat sa-i scape pieptul dintre remorci si sa ramână….capul!
Nea Gore a văzut lânga el un trunchi de copac pe care la fixat sub benă! Ca se potrivea exact înălțimea nu am avut atunci timp sa ne mirăm!
Am mai ridicat inca odata cele 3 tone si Erwin a scapat rămânând jos nemișcat!
După ce l-am adus in simțiri primul lucru care l-a făcut a fost ultimul ce ii rămăsese in cap înainte să leșine: să fugă!
(Ca fapt divers unora le este scris de ce moarte vor fi dusi la el avea sa fie o moarte „motorizată”! După ce anul următor s-a culcat sub un tractor, la amiază, de unde a scăpat de putin, a fost ucis peste câțiva ani de o masină pe o șosea din Germania! Dumnezeu să-l ierte!)
Mai frapant decât faptul ca fiecare dintre noi a ridicat aproape o tonă a fost ca nimeni, înafară de mine, nu a fost contrariat de lucru acesta de parca ar fi fost cel mai normal lucru din lume!
„Omul trebuia salvat si am făcut-o!”
Nici după ani de zile nu i s-a parut nimănui din cei 3 ceva deosebit!

20.10.2020

va urma….