Mai jos aveți două diagrame despre cum funcționează scoaterea unui nou medicament pe piată.
Există anumite etape care nu pot fi sărite căci și așa trecând prin toate, cum scrie la carte, tot ajung pe piață medicamente f.periculoase.
Amintiți-vă de Contergan un medicament pe care nu-l aștepta nimeni cu sufletul la gură, ca pe vaccinul covid, si ce dezastru a produs el!

Prima diagramă poartă numele: „Durata și costurile cercetării unei noi substanțe active”

Prima treaptă „teste in laborator” dureaza pâna la 5, 5 ani când se fac primele teste pe animale
Apoi teste pe 50-80 de oameni sănătoși timp de 1, 5 ani.
3. Teste pe 50-200 de pacienți timp de 2, 5 ani.
4. Faza a III teste pe 200-10 000 de pacienți tot 2, 5 ani.
5. 1, 5 ani poate dura până se aprobă ieșirea pe piața

Vaccinul german a ajuns in faza de aprobare în mai puțin de un an!!!! Probabil in cateva zile o sa fie aprobat desigur fara sa mai fie verificate datele studiilor sau tocmai pentru ca nu exista nimic de verificat? Este pentru oricine clar ca cu cât cercetarea e mai scurtă cu atât cheltuielile sunt mai mici; dacă se sare peste testele pe animale si bolnavi se reduc cu peste 70%!

A doua diagramă are titlul: „Cum se desfăsoară cercetarea unui nou medicament”

1. 5 ani de cercetare in laborator până se cercetează boala si de unde poate fi ea „apucată”
Se pare ca nemții au reusit sa o inteleaga din prima si fară necropsie! Teribili nemtii aștia turci!
2. În faza pre-clinică de 1, 5 ani se face o preselecție a substantelor care ar putea fi de interes si din 100 000 dupa ce se studiaza efectele secundare mai rămân 250!
Turcii noștrii germanizati au găsit-o din prima pe cea fara efecte secundare!
3. In prima fază clinica se fac teste pe sănătosi si mai rământ doar 5 substante
Acestea se incearca in faza a doua clinica pe putini pacienti in a treia pe cateva mii. După faza a treia mai rămâne o singură substantă (cu mult noroc).
Faza clinică durează 6 ani dupa care cca 2 ani aprobarea si apoi înca 2 pentru linia tehnologica si introducerea pe piată dupa care medicamentul este folosit insa medicii continuă să raporteze eventualele efecte secundare noi apărute in timp, in condiții in care nu au fost testate, sau la pacienți cu anumite particularități.
Acum presupunând ca echipa germana a trecut intr-o zi prin faza de cercetare si preclinica cum au reusit sa reduca faza clinica  la mai putin de un an?
Raspunsul e unul singur: nu au facut-o! O fac acum în timp ce cer aprobarea! Nu contează cum o sa fie rezultatele din faza III clinică!

12.11.2020