In orice domeniu rezultatele sunt cele care spun adevărul!
Mai putin in politică!

Politica este greu de înteles mai ales că majoritatea dintre noi nu avem nici informatiile necesare, nici pregătirea corespunzătoare.
Dar există lucruri la care „ne pricepem” toti, cum ar fi fotbalul! Cu ajutorul lui,  vom incerca să intelegem de ce ne merge, cum ne merge!
Un club de fotbal indiferent care este el; Liverpool sau Unirea Tomnatic, are jucătorii pe care îi are și antrenorul cel mai bun, pe care il poate avea.
Cam la fel se întâmplă in fiecare natiune „democratică”! Diferențele încep când rezultatele nu sunt cele dorite.
La cluburile de fotbal, dar si in orice întreprindere sau concern, cum nu poti să schimbi intreaga echipă, primul care este inlocuit este cel care conduce echipa! Antrenorul! De multe ori dupa primul mic esec, alteori mai târziu, dar sigur un antrenor slab nu rămâne la conducerea niciunei echipe!
In politică nu este asa!
După cum vedem, din păcate, „Antrenorii” noștrii rămân chiar dacă sunt depășiți de situație sau … au vândut meciul!
Acum mai bine de un an, la cârmele „naționalelor”

se găseau aceași „antrenori” ca și astăzi. Poate nu a fost vina lor ca nu au reactionat rapid astfel ca virusul să nu se răspîndească! Deși, nu stiu a cui sa fi fost vina ei fiind aceia care au informatiile corecte si puterea!
Au facut un „plan tactic”care a dat greș! De mai multe ori! L-au tot ajustat dar tin cu dinții de el de un an și vor să-l aplice si anul viitor desi oricine vede ca e falimentar!
SI TOTUȘI NOI NU ÎI SCHIMBĂM!
Ba ne lăsăm târâți în toate tâmpeniile care le trec prin cap, renuntăm la libertăti, la drepturi, la credința, continuând să avem încredere în ei!
Voi vă puteti închipui, la locul vostru de munca ca, ați putea da chix un an întreg și sefii voștri să vă sustina, să nu vă concedieze?
Suntem noi șefi prea îngăduitori, suntem prea proști, sau de fapt nu suntem sefii lor și efectiv povestea asta cu democrația e doar o poveste ca să dormim liniștiți .. sub dictatură?
Ajutați-mă să înțeleg de ce avem incredere in acesti oameni care nu arată decat amatorism, în cum ne conduc spre o „retrogradare” în istorie?

26.12.2020