„Nu cred până nu văd cu ochii mei!”
Fiecare a spus propoziția asta! Dar sunt ochii chiar asa de încredere față de alte simțuri ale noastre?
Sunt mai de încredere decât inima sau decât mintea?
Cu siguranță nu!
Oricare prestidigitator îți poate spune că degetele sunt mai rapide decât ochiul! Din asta trăiește!
Un psihiatru poate spune câti dintre noi văd lucruri care nu există!
Un om înduhovnicit ne-ar putea spune câți dintre noi nu văd „persoane” care ne înconjoară!
Sau mai simplu: știm toti ca putem simți pe cineva in intuneric deși nu-l vedem!
Ce vreau să spun e că ochii sunt niște receptori dar informatia care intră prin ei este sau nu prelucrată, înteleasă, de mintea noastră și acceptată ulterior de constiința noastră!
Eu am început să nu-mi mai cred ochii!
M-au ” înselat” o singură dată, ziua in amiaza mare, fara sa fi fost sub influența vreunui drog, sau fara vreun motiv cât de mic fiziologic, sau psihologic!
De ce au făcut-o nu știu! Poate ca sa-mi slăbească tocmai încrederea „orbească” in ei!
Eram intr-un restaurant impreuna cu enoriasii bisericii, din care făceam parte si asteptam să ni se ia comanda. La un moment dat l-am văzut pe preot fumând! Cum il cunoșteam bine am fost contrariat de faptul acesta și m-am ridicat în picioare să-l văd mai bine.
Fuma!
M-am intors spre sotie și am intrebat-o dacă vede si ea! A privit si mi-a spus ca nu vede asa ceva plus câteva remarci pe care nu vi le mai repet!😉Am privit din nou spre preot care fuma linistit mai departe!
Desigur ulterior am intrebat pe cei care au stat cu preotul la masă daca doar mi s-a parut suportând bășcălia lor!
L-am intrebat chiar si pe preot care mai diplomat mi-a spus ca „oi fi văzător cu duhul” si „poate am văzut fumurile lui de mândrie!”
Sigur nu sunt văzător cu duhul, cum sigur nici dus cu pluta nu sunt (desi unii ar putea sa aibe alta parere)! Din ziua aceea insă am învătat ca nu tot ce vezi există in realitate! Iar asta implica si reciproca adica dacă tu nu vezi un lucru nu înseamnă că el nu există!


Si fiindca trăim Anii Corona, un virus nu-l poti vedea dar poți să-i simți prezența si la fel este și in cazul Lumii Nevăzute, a lui Dumnezeu!
Unii reusesc cu microscoape electronice sa „vadă” virusi….Da sunt și unii asceti care reusesc să vadă Lumea Nevăzută și sa intre in legătura directă cu ea!
Că noi majoritatea nu vedem cu ochii nostrii nici viruși, nici Lumea Nevăzută, nu înseamnă ca nu există nici una nici alta!

24.01.2021