Ăsta cred ca e blestemul vietii mele, tema asta imi face mai multi dușmani decat lipsa de diplomatie, cinismul sau ironiile de care nu pot sa ma abțin intr-o discuție in contradictoriu!
Astăzi, când din cauza covidului am devenit toti medici peste noapte, discutiile devin și mai pătimașe, decât erau până acum.
Spre deosebire de cei mai mulți, eu am studiat plantele ca „alimente”. De asemenea la farmacologie am studiat fito-terapia. La Toxicologie am studiat care plante sunt toxice.
Am studiat homeopatia iar din acupunctură eram aproape sa-mi fac teza de diploma! Una cu alta pot spune ca stiu mai mult despre medicina naturistă decât cineva care „a auzit că”
Ghinionul meu este ca m-am născut in Romania dar putea fi mai rau: sa ma fi nascut in Elveția! Astea două țări sunt naturiste prin excelență!
Să fim bine înteleși : sunt de acord ca unele boli se pot trata prin unele remedii naturiste DAR nu sunt de acord că în cazul medicinii naturiste nu exista pericole sau ca un remediu folosit cu succses la cineva este bun oricui!
Ce mă face să fierb de-a dreptul sunt expresii ca aceasta de la care am pornit să scriu articolul acesta: „Fiind din plante …desigur că nu are contraindicații.” !
Această imensă gogomănie este universal valabilă, pentru majoritatea românilor, de parcă mătrăguna de ex. nu ar fi planta, sau digitalis!
Daca o plantă conține o substanță terapeutică aceasta ca și aceeasi substanță obtinută sintetic, are o anumită doză până la care nu devine periculoasă, anumiti pacienți trebuie să o evite, anumite alte medicamente/ substanțe nu pot fi luate concomitent, pentru că-i pot potența periculos efectul sau anula samd.
Foarte putine din remediile naturiste au studii aprofundate la bază, foarte putine au o notă însoțitoare care să avertizeze de posibile efecte secundare si majoritatea sunt „la liber” si recomandate de un vecin atot-stiutor!
Se pare ca testarea nu pare romanilor un lucru important de aici si frenezia de a se „vaccina” cu noul „vaccin”! Vom vedea in lunile, anii următori cât de importantă, sau nu, ar fi fost testarea…. care vom mai vedea!
Din remediile naturiste se poate murii!
S-a murit dintr-un „varf de cutit” de rostopască de exemplu in Anglia in incercarea de a vindeca o hepatită virala!
Un banal suc de grapefruit poate potența efectul medicamentelor astfel incat ele sa devina periculoase!
Chiar si apa in cantitate mare poate da o intoxicatie cu distrugerea hematiilor!
Un ceai poate sa devina o problema! Cand ati citit ultima dată efectele secundare, sau doza in care puteti consuma un ceai?
Nu am făcut-o nici eu (pentru ca nu exista asa ceva!) si beam in fiecare zi la servici la ora 9 un ceai de frunze de afin! Foarte gustos si chiar scădea glicemia! In schimb creștea nervozitatea! Ajunsesem „sperietoarea” colegilor, care incepuseră sa se teamă de mine! Un coleg m-a facut atent spunând: ” nu stiu ce droguri iei la micul dejun dar devi o fiară!” Am descoperit că drogul era ceaiul! si am renunțat la el!
Multe din medicamentele sintetice au la baza medicina naturistă dar diferență nu e că cele sintetice au efecte secundare si cele naturale nu, ci ca acestea se cunosc la primele si sunt trecute in prospect, in timp ce la cele naturale nu recunoaste nimeni ca ele există si nici nu pot fi citite nicăieri!
Un exemplu simplu? Aspirina. O cunoastem toti, stim doza si ca poate da probleme la stomac. Stie cineva cata coajă de salcie trebuie mâncată ca sa ai rezultatul unei tablete? Coaja de salcie bătrână sau tânara? Stie cineva daca dă probleme la stomac sau coagulare sub forma de scoarță? Si de ce nu ar da?
Putem discuta la nesfârsit pe tema medicina naturista, credeti-mă am argumente! Pe de o parte pentru ca am folosit-o in lipsa medicamentelor pe vremea lui Ceausescu, pe de alta parte, am incercat sa conving 14 ani oamenii sa nu se trateze de hepatita virală cu aloe, cu păduchi (da păduchi!) cu tăieri sub limbă cu clismă cu cafea, cu….Uneori am reusit alte ori nu! Cei care au apucat ziua medicamentului sintetic salvator, ca mine, mai traiesc si azi, cei care s-au încăpățânat pe medicina naturistă, sunt morti de mult, sau inca bolnavi de hepatită virală C si vor muri curând!
Vedeti cu totii cât de pornit sunt impotriva vaccinului (pentru că e o măgarie ) la fel de pornit sunt impotriva tratamentelor naturiste fără o bază știntifică solidă! Nu e vorba ca esti sau nu „fan” al unui tip de medicină, ci ca ai un cap care trebuie sa judece obiectiv!
In încheiere doresc sa vă recomand o carte care consider eu ca e usor de inteles, de fiecare și e necesară fiecăruia pentru a intelege ce este medicina naturistă.
Cartea se numeste „Vindecare cu orice preț?” a doctorului Samuel Pfeiffer și vă promit (daca o mai găsiti și cumpărati) ca sunt cei mai bine investiți 12 lei!

26.01.2021