Prietenul Condeiblog s-a vaccinat cu Astrazeneca si in comentariul lui (aici) spunea: „de ce nu, e un vaccin clasic și nimic mai mult” Lucrurile nu stau tocmai asa si mă simt obligat sa fac niste corectări! Sper pentru el si pentru toti care l-au făcut, ca totul o să se termine cu bine, dar un vaccin a carui cercetare a fost oprită din cauza unui deces, un vaccin care a produs decese dupa administrare si o sa mai produca, un vaccin care a fost suspendat in peste 20 de țări, nu e de loc ” un vaccin banal” cum spune prietenul meu!*

Să revenim!
Un vaccin clasic contine
: „fie o formă foarte slăbită sau inactivată (omorâtă) a virusului sau bacteriei care cauzează de obicei o boală, fie un mic fragment de virus sau de bacterie, numit antigen.

Când unei persoane i se administrează vaccinul, sistemul ei imunitar recunoaște antigenul ca fiind „străin”. Celulele sistemului imunitar sunt astfel activate ca să omoare virusul sau bacteria care cauzează boala și ca să producă anticorpi împotriva virusului sau bacteriei. Anticorpii sunt proteine speciale care ajută la distrugerea virusului sau bacteriei.

Ulterior, dacă o persoană intră în contact cu virusul sau cu bacteria care cauzează infecția, sistemul ei imunitar își va „aminti” de acesta/aceasta, producând rapid anticorpii potriviți și activând celulele imunitare potrivite pentru a distruge virusul sau bacteria și protejând astfel persoana de boala pe care o provoacă.

Imunitatea durează de obicei mai mulți ani, uneori chiar toată viața. Ea variază în funcție de boală și de vaccin.”

Acum haideți sa vedem ce este vaccinul AstraZeneca, citând ce ni se spune despre el,
cuvintele marcate cu rosu (de mine) fiind manipulative sau doar în parte adevărate!

„Vaccinul este un așa-numit vaccin vector. Potrivit Institutului Paul Ehrlich (PEI) din Germania, vaccinul se bazează pe virusuri de răceală de la cimpanzei, inofensive pentru oameni.”
Cât de inofensive pentru oameni sunt virusurile virale e discutabil! In memoria mea covidul e legat de o piată de animale în Wuhan, de lilieci de sute de mii de nurci ucise in Danemarca care dezvoltaseră o mutantă periculoasă pentru oameni!
Nu in ultimul rând un virus poate fi inofensiv pentru om cand calea de intrare este naturala (nas, gura, ochi) unde da peste o barieră puternică și cu totul altceva este sa-l introduci in sange printr-un ac unde sistemul imun nu-l cunoaste si nu e pregătit pentru el!

„Acești așa-numiți viruși de răceală din familia adeno-virusului au fost modificați astfel încât să conțină gena cu planul de producere a unei proteine ​​de suprafață optimizate a coronavirusului (proteina SARS-CoV-2 spike).”

Deci niște viruși vii de răceală, teoretic inofensivi pentru om au fost modificați genetic să producă proteina pe care o produce și covidul cel periculos pentru oameni!
Cu alte cuvinte am facut dintr-un virus de cimpanzeu unul de om!

„După vaccinare, virusul vaccinului pătrunde în câteva celule umane. Acestea folosesc gena pentru a produce proteina spike”.
Apoi, sistemul imunitar recunoaște acest lucru ca un corp străin și reacționează formând anticorpi și celule T, care protejează în mod ideal împotriva infecției cu coronavirusul Sars-Cov-2.

Deci in timp ce la vaccinurile clasice virusul slăbit sau inactiv este recunoscut si memorat de sistemul imun care il va neutraliza la AstraZeneca un virus viu modificat sa se comporte ca covid-ul intră in celule și acestea vor produce proteina spike iar virușii se vor inmultii. Sistemul imun o sa distruga celula cu speranta ca virusii noi nu au apucat sa iasă si să intre în altele!

Vouă vi se pare ca este un vaccin clasic? (Lăsând la o parte că nu dă imunitate de loc, nu pentru cativa ani sau pe viață!)
Mie nu
!

*Reacțiile totale provocate de vaccinul AZD1222 (CHADOX1NCOV-19) de la Oxford/AstraZeneca: 451 decese și 54.571 vătămări până la 13.03.2021.