Încet, încet, ultima brumă de răbdare și înțelegere pe care o mai am, o să dispară și mi-e frică că o iau razna și fac vreo nefăcută!
Mi-am cumpărat bilet să zbor de Paști în România, acceptând ca va trebui sa port, în aeroport si în timpul zborului, mască deși toti avem un test negativ! Ba eram chiar hotarât să mă abțin (dacă voi putea) să nu îl lovesc pe cel care îmi va băga scobitori în nas!
Acum când se apropie ziua zborului îmi vine vestea ca BlueAir mă duce in Romania, dar nu mă mai aduce! In marea lor mărinimie mă lasă însă sa-mi aleg o altă dată pentru zborul de întoarcere! Problema este doar ca ultima și singura dată pe care o pot alege, este la o săptămână de data plecării! Mie mi se pare totuși absurd să stau o săptămână în România și apoi două in carantină când mă întorc (lăsând la o parte scormonitul cu bețișoare în nasul meu!)
Aș putea cere banii înapoi, asta dacă stiu numărul tranzacției financiare, pe care trebuia sa mi-l trimita BlueAir prin mail dar….au uitat!
Sau o ultimă variantă ar fi sa las banii în buzunarul lor electronic, pentru alte zboruri ulterioare. Si asta doar teoretic, fiindcă practic nu functionează lăsând la o parte ca probabil firma nu o să mai zboare vreodată pregătindu-se de un faliment!
Contactul telefonic e imposibil pentru că timpul de așteptare nu scade nici dupa o oră sub 10 minute! Ba mai mult el este de 30 de minute la ora 7.55 desi biroul deschide la 8! La e-mail nu răspunde nimeni in schimb esti anuntat ca al tău a fost inregistrat ca si celalalte de altfel!
Inainte să fac apoplexie m-am hotărât ca merg cu mașina! Să conduc 15 ore fără pauza este la vârsta mea practic imposibil, dar vreau sa văd politistul austriac, sau ungur, care mă obligă să conduc adormit! În plus mai reduc din scobitorile in nas necesare doar in carantina de la întoarcere!
Planul era sa plec cândva noaptea când ma simt odihnit și să ajung seara conducând în majoritatea timpului pe lumină!
Frau Merkel însă nu-i de acord cu planul meu! Mi-a  interzis să mă sui în mașină după ora 21 și înainte de ora 5! Nu are însă nimic împotriva dacă aș pleca cu bicicleta sau motoreta! Cine crede că glumesc se înșala!
Sau o pot lua pe jos cu condiția sa iau câinele cu mine însă singur fără nevastă! As putea cu amanta, că legea imi permite, dar nu am și nu cred nici ca mi-ar permite nevasta!
Presupunând ca ajung în Romania și mă reîntorc in două săptămâni, trebuie să fac în asa fel ca să nu ajung la granița Germană mai târziu de ora 21, sau mai devreme de 5! Presupunând ca reusesc să calculez totul bine intrebarea care se pune este cum ii conving eu pe grăniceri ca nu am timp de pierdut?
Noua normalitate!
Și inca nu suntem toti vaccinați!

21.04.2021