Am câteva hobbys la care nu pot să renunț și care în ultima vreme vin tot mai tare în conflict cu … conștiința mea!
Primul si cel mai vechi ar fi pescuitul.
Cred ca deja la 8 ani pescuiam, asa ca după mai bine de 50 de ani, îmi este f. greu să renunț! Nu mănânc pește si nici familia nu se omoară după el….De obicei după ce il prind îi dau imediat drumul. Drillul, lupta cu pestele este o emotie pozitivă pe care nu stiu cu ce as putea să o inlocuiesc! Saptamana aceea, zi si noapte, pe malul lacului este cel mai odihnitor lucru pe care mi-l pot inchipuii!


Și totuși nu mi se pare de loc corect sa chinui un animal, pentru plăcerea mea!
A doua problemă este Aki cainele familiei.
Eu nu sunt de acord cu câinii în casă, scosi cateva minute pe zi la plimbare! Si totusi m-am pricopsit cu unul! Acum nu pot nici sa-l dau cuiva, nici nu am timp de el si imi pare un caine chinuit! In plus Aki manânca in fiecare zi o pulpa de pui proaspăta (nu-i mai scumpă ca o conservă) si de fiecare data cand ii dau mâncare, mă gândesc la câti copii mor de foame în timpul asta!


Și mai colecționez bani!
Nu in banca! Și doar monede de 2 Euro, din toată Europa. Ce la inceput parea distractiv acum cand mai am putine care imi lipsesc (afara de Vatican, Monaco, Andorra care au preturi de pana la 4000 Euro/bucată si la care am renuntat de la bun inceput) a devenit o treabă costisitoare la care imi doresc să renunt dar nu pot pentru ca nu am lasat niciodata o treaba neterminata!


Inchei cu două intrebari:
1. Sunt nebun sau faceti si voi lucruri pentru care constiinta va mustra?
2. Care ar fi rezolvarea si metoda în cazul meu?

4.05.2021