Luați doi lați egali, preferabil din lemn de esență moale, dar se poate si din fag, arțar sau stejar. Lungimea minimă 1m, maximă 1, 5 m dar se poate să fie mai lungi sau mai scurți ( o să fie mai greu de mânuit …constructia finala).
Profilul poate fi dreptunghiular, pătrat, merge greu dar merge, chiar rotund! Eu as inclina pentru unul dreptunghiular, minim 3 × 1 cm dar eu nu am nevoie de demonstratia asta, zic si eu asa sa fac numarul de litere!
La un cap se găuresc amândoi lații cu un burghiu (de lemn) de 8, 5 mm.
La capetele opuse se fixează pe un laț un creion pe celalalt un cui, astfel incat varful cuiului sa fie liber.( Propunere bateti direct cuiul in capatul lațului si apoi taiati cu un cleste capul cuiului.) Important este ca bratele sa ramana egale ca lungime! (cu creionul si cuiul fixate cu tot).
Fixati-le impreuna cu un surub M8 astfel incat intre capatul cuiului si al creionului sa ramâna exact 50 de cm, prin intermediul unei piulite.
Acum cu compasul construit ( clar ca puteam spune de la inceput ca aveti nevoie de un compas gigantic si la fel de clar este ca se poate construi unul mult mai simplu) găsiti in sufragerie un loc pe unul din pereti pe care sa puteti trasa un cerc cu diametrul de 1 m.
Trasati cercul!
Dati-va un metru doi in spate si priviti „capodopera”!
Cercul este marimea unui por de mască faciala iar urma cuiului (daca o puteti vedea de unde vă aflati) este marimea unui virus covid!


Daca va simtiti inca protejați de masca inseamna ca aveti probleme mult mai grave decat o eventuală infectare cu un virus covid si asta înafara de problema pe care o sa o aveti cand dau sotia, soacra, sau parintii, cu ochii de cercul de pe perete!
Daca demonstratia nu vă convinge faceti mai multe cercuri unul lânga altul (ca și porii ca si virusii sunt mai mulți)!

10.05.2021