Revista Bild se intreaba daca „Are nevoie Germania să devină woke?” Eu mă intreb daca e vorba sa ne „trezim”nu trebuie sa o facem la normalitate nu intr-o lume absurda, fara logica, cu legi care apara principii si nu oameni?

În școli, universități, posturi de radio și TV, rețele sociale, autorități etc., a izbucnit o luptă pentru a fi „woke” (se pronunta: wouk, română: „treaz”). Chiar și Biroul Federal de Externe cere angajaților săi „să se trezească”. Ministrul de externe Heiko Maas (54, SPD): Ministerul său ar trebui să fie „în fruntea mișcării”. Miscarea controversată susține că cunoaște toate nemulțumirile din lume și că are soluțiile potrivite împotriva rasismului și discriminării. Activiștii își doresc obiectivele cu cerințe parțial absurde; pentru protectia impotriva discriminării. Se doreste nici mai mult nici mai putin decât inlocuirea articolelor  „der/die“ sau „ein/eine“ (un/una) printr-unul singur „ens“ ! Asadar  in loc de „un barbat si o femeie intră intr-o casă” o sa se spuna „ens barbat si ens femeie intră in ens casă”
Ens“ sunt literele din mijlocul cuvantului „Mensch“ (om)

)

► Localitații  „Negernbötel“ din Segeberg trebuie sa i se schimbe dupa 600 de ani numele in   „Näherbötel“  daca ar fi după tineretul partidului ecologist! Faptul ca Neger este cuvantul folosit pentru  „näher“ (aproape) in Plattdeutsch ( dialectul zonei) si nu are nimic de aface cu culoarea cuiva, este mai putin important!