<–(III)

Ieri am fost sa vedem Parco della cascate din Molina.
Italienii ăstia știu să scoată bani din orice, in cazul acestui parc însa interesul nu-i să scoată banii ci…..sufletul!
Sfatul meu: daca nu sunteti tineri si/sau antrenati, renuntati sa-l vizitati! Sansa sa fiti salvati în urma unui infarct miocardic este nulă! Sau cea de a mai reveni la locul unde ați parcat mașina dacă ati făcut o entorsă, luxatie, fractură…
Parcarea se găseste, spun ei, la 15 minute de intrarea in parc. Nu m-am uitat la ceas, dar înclin să cred ca sunt cel putin de două ori atat, pe o cărare cu bolovani foarte înclinată! Și când spun foarte, este foarte! Trecut de intrare dai de o hartă care iti arată variantele de vizitare; de la verde ușoară, de o jumatate de oră si cu vreo 5 cascade, pâna la neagră, de 3 ore și ceva, cu toate cascadele. Alegerea este simplă: la prima bifurcare a traseelor, cand devine clar ca pentru negru trebuie coborat tot muntele si apoi desigur re-urcat si mai clar, ca daca pătești ceva numai salvamontul te mai scoate de acolo!
Am ales varianta …verde si bine am făcut! Cel mai bine desigur ar fi fost sa fi ales varianta sa nu fi venit de loc! După ce ai văzut cascada Rinului, pe cea de la Lauterbrunnen, sau chiar de la Trieberg, astea de aici nu mai pot sa te impresioneze cu nimic!


Partile bune a zilei:
Totul se găseste intr-o zonă foarte împădurită care te protejază caniculă! Protectia se termina dupa poarta de iesire, de unde incepe drumul de reîntoarcere, în plin soare și cu urme vagi doar, de vlagă!
Am supravietuit amandoi si cândva am ajuns la parcare, lucru la care nu am mai sperat!
M-am hotarat ca mai trebuie sa slăbesc cateva kg (nu multe asa vreo15!) si sa fac ceva pentru conditia mea fizică, ajunsă intr-o stare deplorabilă!
A fost o zi foarte ieftină pentru Italia!
Astazi e ultima zi de concediu, bagaje, finala de fotbal, masa festivă ca….am scăpat!
Concluzia finală?
Gardasee da, dar tânar, biciclist sau motociclist, sau doar pentru 2-3 zile, dintre care una pe Monte Baldo, fara gânduri de scăldat! La noi, înafară de Monte, nu a corespuns nimic! E greu însă să faci un concediu de vis in „noua normalitate” când nu stii de pe o zi pe alta, in ce conditii poti și dacă, să călătoresti și presimt că o sa fie tot mai greu, dacă nu imposibil!

11.07.2021