Bine ar fi, zic eu, daca l-am tine toți și cei ce cred și cei ce nu cred; și cei vaccinați și cei nevaccinați; și cei de la putere și noi cei mici!
Maica Domnului este cea mai mare ajutătoare a neamului omenesc și singura care are îndrăzneală să intervină pentru noi, chiar sau mai ales, când nu o merităm!
Nu am să va fac nici-o teorie teologică, sunt prea obosit (psihic) pentru asta: deci mă puteti crede pe cuvânt, sau nu!
Suntem toti însă intr-o situatie disperată și numai o minune ne mai poate scoate din ea! Iar minunile trebuie cerute cu post! Cerute de toți! Sau măcar de majoritatea…
Două săptămâni de jertfă pentru viitorul nostru, al copiilor noștrii, al lumii, nu mi se pare un preț  prea mare!

Cum se postește?
In niciun caz doar înlăturând produsele de origine animală si comportându-ne ca si până acum!
In niciun caz saturându-ne de înlocuitori de carne, ouă si lapte sau de mâncare de post!
In niciun caz continuând cu patimile „nevinovate” băut, fumat, distracție, desfătări!

Dar cum?
Pravila spune ( în privinta mâncării)ca mâncând pâna sâmbătă vegan fara ulei, iar sâmbăta si duminica mâncare gătită cu ulei si vin (un pahar nu o sticlă!) In 6.08 este „dezlegare la pește” dezlegare nu înseamnă „obligare„!
Mulți vor spune că nu pot sa postească asa si vor înșira multime de motive! Dumnezeu stie dacă sunt adevărate sau nu! Ba mai mult: El te ajută sa poti tine postul și când motivele sunt reale!
De ajutor ar fi să vă gânditi de ce o faceti! Și dacă pofta e mai puternică decât voi gânditi-vă cat o să postim curând când va incepe foametea, ca va asigur eu că va incepe! Nu o sa intereseze pe nimeni motivele pentru care nu puteti face foamea! 
Dacă patima asta a pântecului nu o puteti înfrânge nicicum, măcar renunțați la altele: cleveteală, fumat, băut, înjurături….
Dumnezeu să ne ajute pe toti si să primească postul fiecăruia atat cât este!

31.07.2021