ce citim și ce nu citim

<–––– introducere


Primul contact cu Bildzeitung l-am avut acum peste 30 de ani. Cunoștințele mele in limba germană ajungeau pentru articole scurte, cu multe poze si despre care știam de la inceput ce tratează!
Nu eram foarte iubiți pe vremea aceea noi românii și nu știu daca s-a schimbat ceva intre timp! Foarte repede mi-am dat seama că „neiubirea” asta se datorează și sau mai, ales acestui ziar!
Erau (și mai sunt) multi rău-făcători din Romania, veniti la căpătuială rapidă, dar niciodată asa de temut precum albanezii, rușii, marocanii….Nu eram însă doriți dar fiindca infractorii români erau în general „găinari” nici-unui reporter nu-i era frica de români!
Nimic ani intregi nu s-a întâmplat bine in Romania si sa fie relatat! Televiziunea isi aducea si ea aportul asa încât romanii devenisera in mintea multora niste diavoli! Oricum noi suntem tara din care vine Dracula nu?
Niciodată in schimb nu s-a mentionat natonalitatea germană a unui infractor!
Există până in ziua de astăzi o „acoperire” a „națiunilor cele mai favorizate” de guvernul german! Astazi orice musulman venit din Asia sau Africa care ucide cativa oameni, este ferit de Bild și nu i se divulga nationalitatea, statutul, culoarea pielii, religia! Ba mai mult toti sunt bolnavi mintali si abia dupa crimele lor sunt diagnosticati sau tratati ca atare! (are si „avantajul” de a nu-l putea expulza din Germania! )Toti stim insa ca sub „acoperirea” asta se gaseste un imigrant musulman invitat de Frau Merkel pe banii noștrii la huzureală!

8.08.2021

–––> 2