Am fost la dentist.
Nu e nevoie (încă) nici de vaccin, nici de test negativ! De mască da! Cel putin pâna intri in cabinet! Acolo ajuns stomatologul începe sa-si dea in petec: gaureste, te suflă cu aer comprimat in gură, cu jet de apă! Stropi zboara peste tot iar în cabinet se umple atmosfera de microparticule poate contaminate cu virusi! După tine intră următorul pacient care inspira din plin toată microflora celui dinainte lui!
Asa a fost totdeauna si asa o sa fie mult timp de acum inainte si totusi niciodată un cabinet stomatologic nu a fost considerat focar de infecție.
De ce in schimb la frizeria unde nu-ti lucreaza nimeni in gura, este astfel considerată, pentru mine rămâne o enigmă! Una elucidată, în parte, între timp!
Răspunsul oficial: stomatologul e necesar in timp ce frizerul nu! Așa o fi dar nu la fel de necesare sunt scoala, interventiile medicale din timpul lockdown-urilor, spovedania, Euharistia!?
Eu cred ca ne interzic doar lucrurile care ne fac placere, ne fac mai destepti, ne mentin in viata, sau ne întăresc sufletește.
De ce ne-ar lipsi de „tortura” de la stomatolog?
Sau cine (in afara stomatologului) sa duce cu placere la cabinetul stomatologic?
Dar sa nu vorbesc intr-un ceas rau, candva o sa-si dea seama ca suferinta sa nu mergi la dentist este mai mare si mai de lunga durata decat sa te duci si atunci vor introduce la inceput testul si apoi vaccinarea obligatorie!
Deja exista clinici in Germania care refuza sa îngrijească pacientii ne-vaccinati! Sunt putine dar este un început, asa ca pana mai puteti operați ce e de operat si puneti-va dantura la punct! Prin munti si pe unde ne vor mai alerga o sa fie mult mai greu!

Imi aduc aminte ca nu am fost 14 ani la dentist fiindca aveam hepatita C ( tot un ARN virus ca si corona) fiindca la stomatologi le era mai frica de mine ca mie de ei! Și eram doar 170 de miloane de bolnavi in lume nu ca astazi o „pandemie” care a facut sa acceptam dictatura in locul democratiei! Oare de ce nu se tem de corona si se temeau de un virus ce se transmitea prin sange? Ciudat!

26.08.2021