Marșuri de protest

Cine nu a înteles încă că Europa are capitala la Berlin nu înțelege încă nimic din ce se întâmplă în jurul lui! Ce se întâmplă în Germania mai ales pentru români are o importanță capitală! O problemă este că Mass-Media nu mai informează, ci manipulează și atunci devine foarte greu de înteles totul.
Germania este o țară fără opoziție reală!
CDU, partidul lui Merkel, a alunecat puternic spre stânga, unde se găsea toată opozitia! Ba mai mult, de ani de zile guvernează cu SPD împreuna (al doilea mare partid din Germania) și ca atare diferențele dintre ele sunt greu de recunoscut, dacă or mai exista! Nu in ultimul rând aceste partide sunt formate din oameni care odată ajunsi la putere se despart de orice principii, de cei care i-au ales, de cei care i-au născut de orice si oricine de dragul de a nu se despărți de putere! Lucrurile nu stau altfel decât cu politicienii din România care fac orice doar sa rămână la ciolan!
Singurul partid de opozitie AfD, a distrus singur prin certuri interne ce mai rămăsese nedistrus de Media guvernamentală!
Poporul german este un popor disciplinat, harnic, care după război, spre deosebire de noi romanii, a trăit tot timpul în democrație si bunăstare!
Pentru un neamt daca are servici si poate să meargă in concediu, lumea este inca in ordine! Încrederea lor in partide, este greu de zdruncinat, chiar acum când este clar că nu mai poti avea incredere in nici unul! Pentru ei, ceea ce se intâmplă acum este o „criză” din care mai spera ca vor iesi prin alegeri, sau prin marșuri de protest!
Li s-a cerut sa se vaccineze, au făcut-o pentru a putea calatorii! Li s-a cerut sa poarte mască, sa stea in casa, sa nu se viziteze s-au executat conștiincios pentru ca au incredere in ce se spune de catre guvern. Le-a mers tot timpul bine si cand cineva greșea politic era „taxat” rapid de opozitie si pierdea urmatoarele alegeri!
Unii au inteles ca timpurile aceela au trecut si au inceput să protesteze! Nemteste, disciplinat si având grije să respecte toate legile! O demonstratie trebuie aprobata, are un anumit numar de participanți, se merge pe un anumit traseu, cu masca si distantare. Desigur este mai greu sa te confrunți cu politia cand tu ai copilul de mana sau mergi in baston, iar in pluspolitia isi face doar datoriafața de cei indisciplinati! Demonstrațiile se fac la sfarsit de saptamana, astfel incat duminica seara sa poti fi in pat; luni trebuie sa fi punctual la servici, căci rata la bancă nu ti-o plăteste nimeni!
Ce se asteaptă sa se obtina prin aceste marșuri nu se știe! De obtinut nu se obtine de un an nimic, dar oamenii sunt mulțumiți ca au făcut ceva! Si guvernul e mulțumit ca nu le-a trecut prin cap sa se chiar revolte! Să facă o grevă generală! Sa nu mai respecte nicio interdictie impusă!
Toata lumea e multumită si ca atare de ce s-ar schimba ceva?
Eu am trait așa zisa „revolutie” din Romania. Am iesit pe drum, printre gloante, pentru ca doream ori libertate, ori moarte. De aceea a cazut Ceausescu! Daca am fi fost uniti cădea si comunismul! Ne-am învins singuri!
Diferenta dintre romanii din 89 si nemtii din 2021 este enorma in privinta dorintei de schimbare! Un singur lucru este la fel scindarea! Ca atare „revolta” din Germania nu are nici-o sansa iar cele din „colonii” nu conteaza pana nu este tăiat „capul„!

Dă Doamne să mă înșel!

30.08.2021

12 gânduri despre „Marșuri de protest

Adăugă-le pe ale tale

 1. Sistemul este putred peste tot în lume. Timpul și uzura au dus la o decuantificare ideologică, partidele sedimentându-se până la limita structurală de două și rămânând doar cu numele. Se face doar o rotație declarativă, de fațadă: pleacă-ai noștri, vin ai noștri. Ne aflăm într-o situație asemănătoare celei de dinaintea revoluției franceze, doar că atunci aveam ce pune în loc pentru că mai exista idealism, în timp ce acum nu putem înlocui capitalismul decât cu anarhia pentru că nu se zărește nimic viabil la orizont.

  Apreciat de 2 persoane

  1. Nici nu stiam ca se poate asa ceva!!!!😂 Nu am blocat nimic si pe nimeni inafara de nea Goe si tanti Nutella care au cred sindromul Tourette si tot a doua vorba e o injurătura! Daca imi spui unde sa caut ma uit! Pe de alta parte acum inteleg de ce imi apar asa putini in cititor! S-or fi saturat de mine!🤔

   Apreciat de 1 persoană

   1. Nu știu, eu nu folosesc tot ce pot, dar te găseam în notificări, de ceva timp, nu te mai am… Am umblat la mine, sper că te pot avea și-n notificări. Dacă, nu, mai încerc. Îmi este mai ușor când te văd în notificări decât să te caut și să nu te găsesc. 😀

    Apreciat de 1 persoană

 2. Ioane, tu crezi că Ceaușescu a picat ptr. că a ieșit lumea în stradă, că a fost revoluție? A picat ptr. că așa a venit „comanda”. Că a coincis (nu întâmplător, cu siguranță) cu faptul că lumea era adunată ptr. cu totul alt scop, generând așa-zisa revoluție, este altceva. A scos țara cu datorii 0, ceea ce nu prea a convenit mai marilor lumii. (Să nu crezi cumva că-i ridic osanale). În ce privește protestele de acum, atâta timp cât se cere aprobare de la „călăi”, ca să le arăți că te revolți împotriva măsurilor lor aberante aplicate, nu se va schimba nimic, într-adevăr.

  Apreciat de 1 persoană

  1. Daniele stiu si eu ca a existat o regie in spate, stie toata lumea dar in momentul in care prostimea are arme in maini e greu sa te mai rămâi la scenariul stabilit! Daca cineva arunca televiziunea in aer atunci alta era soarta țarii noastre! Daca in loc sa-i fi primit cu flori pe mineri ii primeam cu pietre alta era soarta țarii! O revolutie stii cum o pornesti poate dar niciodata cum se sfarseste!

   Apreciază

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: