Cine nu a înteles încă că Europa are capitala la Berlin nu înțelege încă nimic din ce se întâmplă în jurul lui! Ce se întâmplă în Germania mai ales pentru români are o importanță capitală! O problemă este că Mass-Media nu mai informează, ci manipulează și atunci devine foarte greu de înteles totul.
Germania este o țară fără opoziție reală!
CDU, partidul lui Merkel, a alunecat puternic spre stânga, unde se găsea toată opozitia! Ba mai mult, de ani de zile guvernează cu SPD împreuna (al doilea mare partid din Germania) și ca atare diferențele dintre ele sunt greu de recunoscut, dacă or mai exista! Nu in ultimul rând aceste partide sunt formate din oameni care odată ajunsi la putere se despart de orice principii, de cei care i-au ales, de cei care i-au născut de orice si oricine de dragul de a nu se despărți de putere! Lucrurile nu stau altfel decât cu politicienii din România care fac orice doar sa rămână la ciolan!
Singurul partid de opozitie AfD, a distrus singur prin certuri interne ce mai rămăsese nedistrus de Media guvernamentală!
Poporul german este un popor disciplinat, harnic, care după război, spre deosebire de noi romanii, a trăit tot timpul în democrație si bunăstare!
Pentru un neamt daca are servici si poate să meargă in concediu, lumea este inca in ordine! Încrederea lor in partide, este greu de zdruncinat, chiar acum când este clar că nu mai poti avea incredere in nici unul! Pentru ei, ceea ce se intâmplă acum este o „criză” din care mai spera ca vor iesi prin alegeri, sau prin marșuri de protest!
Li s-a cerut sa se vaccineze, au făcut-o pentru a putea calatorii! Li s-a cerut sa poarte mască, sa stea in casa, sa nu se viziteze s-au executat conștiincios pentru ca au incredere in ce se spune de catre guvern. Le-a mers tot timpul bine si cand cineva greșea politic era „taxat” rapid de opozitie si pierdea urmatoarele alegeri!
Unii au inteles ca timpurile aceela au trecut si au inceput să protesteze! Nemteste, disciplinat si având grije să respecte toate legile! O demonstratie trebuie aprobata, are un anumit numar de participanți, se merge pe un anumit traseu, cu masca si distantare. Desigur este mai greu sa te confrunți cu politia cand tu ai copilul de mana sau mergi in baston, iar in pluspolitia isi face doar datoriafața de cei indisciplinati! Demonstrațiile se fac la sfarsit de saptamana, astfel incat duminica seara sa poti fi in pat; luni trebuie sa fi punctual la servici, căci rata la bancă nu ti-o plăteste nimeni!
Ce se asteaptă sa se obtina prin aceste marșuri nu se știe! De obtinut nu se obtine de un an nimic, dar oamenii sunt mulțumiți ca au făcut ceva! Si guvernul e mulțumit ca nu le-a trecut prin cap sa se chiar revolte! Să facă o grevă generală! Sa nu mai respecte nicio interdictie impusă!
Toata lumea e multumită si ca atare de ce s-ar schimba ceva?
Eu am trait așa zisa „revolutie” din Romania. Am iesit pe drum, printre gloante, pentru ca doream ori libertate, ori moarte. De aceea a cazut Ceausescu! Daca am fi fost uniti cădea si comunismul! Ne-am învins singuri!
Diferenta dintre romanii din 89 si nemtii din 2021 este enorma in privinta dorintei de schimbare! Un singur lucru este la fel scindarea! Ca atare „revolta” din Germania nu are nici-o sansa iar cele din „colonii” nu conteaza pana nu este tăiat „capul„!

Dă Doamne să mă înșel!

30.08.2021