Din prima zi de viață, chiar înainte de ea, participăm fiecare la o „ruletă rusească” proprie! Uneori apăsăm singuri pe trăgaci, alteori o fac alții, pentru noi! Pe țeavă însă este tot timpul un glonț, doar că nu de fiecare dată suntem uciși! Uneori suntem bolnavi, mai mult sau mai putin timp, mai grav sau mai puțin grav, uneori ne vindecăm, alteori nu! Gloanțele se numesc, viruși, bacterii, ciuperci, radiații, otrăvuri, medicamente, accidente, ură, iubire….
Deznodământul fiecărei împușcături este ales de Dumnezeu! La fel și tipul „glonțului” este tras doar cu Îngăduința Lui (nu de El!) Așa se face că o boală banală, pe unul îl ucide si pe altul nu-l afectează de loc, deși e aceeași boală si cei doi afectați ar putea fi chiar …gemeni!
Cum putem trăi știind tot timpul pistolul la tâmplă? Nu ne gândim la el! Ne vedem de viața noastră, ne facem planuri de viitor, trăim!
Și e foarte bine că nu știm când si ce fel de glonț o sa ne lovească curând și mai ales care este cel mortal! Unde mai pui că; „ce nu ne ucide ne întărește” și nu-i vorba doar de imunitatea câstigată!
De câteva luni, niște indivizi care se cred „dumnezei„, au hotărât sa ne pună sa jucăm încă o „ruletă rusească”!
O gripă oarecare a devenit un „glonț mortal” si ei au „grije” sa ne reamintească treaba asta, incontinuu. Faptul ca tot Dumnezeu alege pentru cine și daca chiar este mortal, sau periculos, contează mai puțin pentru noi, pentru ca suntem setați deja să fim îngroziți de această gripă! Ni s-a pus o mască pe fața care desigur nu poate reține virușii, lucru recunoscut de toata lumea, dar care este foarte importantă prin faptul ca nu ne lasa sa uităm de al doilea pistol de la tâmplă! Viața a devenit insuportabilă, mai ales că ne-au fost interzise și toate lucrurile plăcute, care ne-ar putea ajuta să uităm cât de cât!
Și ca presiunea să fie si mai mare, au inventat „glonțul vaccin”! Foarte des mortal, cu efecte mai mult sau mai putin întârziate și mai ales necunoscute! Cei care refuza aceasta ruletă sunt împinși deocamdata la marginea societătii și probabil vor fi eliminați, ca unii care strică distracția „dumnezeilor„!
Ce e de făcut?
Același lucru pe care il facem în privința primei rulete rusești si asta înseamnă să nu mai ascultăm ce ni se spune, să nu mai facem ce ni se cere, să le dam ignor la toți acești „dumnezei” de muclava! Dacă putem să-L uităm pe Dumnezeu adevărat, nu cred ca e așa greu sa-i uităm pe cei falși! Sau altfel spus: daca ne aducem aminte de Dumnezeu îi uitam pe cei ce s-ar dori să fie și tot ce ține de ei!

8.09.2021