De-a lungul vremurilor Dumnezeu s-a supărat de multe ori pe omenire și nu a pregetat să o pedepsească. Potopul, Sodoma, Gomora, Turnul Babel sunt evenimente din care ar trebui să învățăm câte ceva!
Înainte de aceste evenimente lumea „o luase bine pe arătură„, desfrânarea ajunsese scopul vieții, credincioșii sau drepții rămânând puțini; Noe cu familia înainte de Potop, nici măcar 10 în două orașe mari, în cazul Sodomei și Gomorei!
Noi am devenit foarte toleranți cu desfrâul, cu perversiunile, ba mai mult, am început să facem legi care consfințesc „normalitatea” lor și pedepsesc pe cei care îndrăznesc să nu fie de acord!
Nu la fel de tolerant este și Dumnezeu:
„De se va desfrâna cineva cu femeie măritată, …cu femeia aproapelui său, să se omoare!
Cel ce se va culca cu femeia tatălui său, … să se omoare amândoi!
De se va culca cineva cu nora sa, amândoi să se omoare!
De se va culca cineva cu bărbat ca şi cu femeie, … să se omoare!
Dacă îşi va lua cineva femeie şi se va desfrâna cu mama ei, nelegiuire face; pe foc să se ardă şi el şi ea!
Cel ce se va amesteca. cu dobitoc să se omoare şi să ucideţi dobitocul!”

Și lista continuă….
Sigur, unii vor spune ca noi nu mai trăim după Vechiul Testament și au dreptate, dar după Noul Testament, după care ar trebui să trăim, chiar și gândul la astfel de păcate, este considerat ca păcat făcut!
Și atunci poate că nu ar trebui să ne mai mire că ne merge, cum ne merge! Poate că în loc să încercăm să-i convingem pe cei care ne conduc, să-și vină în fire, ar fi mai simplu, sa-L convingem pe Cel care poate să-i oblige, să o facă!
Cum?
Așa cum a făcut-o neamul creștinesc tot timpul: cu post și rugăciune! Sunt convins că dacă am face, tot poporul, sau mulți măcar, 40 de zile de post, dacă ne-am ruga să ne ajute Dumnezeu, dacă i-am promite că ne schimbăm și că nu o să mai îngăduim desfrânarea, în neamul nostru, Dumnezeu s-ar milostivi de noi, pentru că El „nu vrea moartea păcătosului ci să se întoarcă și să fie viu”!
Pare de necrezut?
Acum mulți ani, eram foarte bolnav de hepatita C, împreună cu peste 170 de milioane de oameni, din lumea largă. Singurul tratament era cel cu interferon, care pentru mulți nu făcea decât ca suferința să fie și mai mare și să adauge noi boli, lângă cea pe care o aveam deja! Cândva, cuiva i-a venit ideea unei rugăciuni comune, a cât mai mulți bolnavi, iar un preot ortodox a alcătuit o rugăciune, care se citea (se mai citește) la ora 20 de cât mai mulți. Chiar multe biserici din țară ne-au promis „ajutorul„! In foarte scurt timp a aparut „ca prin minune” tableta salvatoare!
(Dacă nu ar fi lăcomia umană hepatita C ar fi eradicată de mult!)
Cum ar putea să oprească Dumnezeu „resetarea” ne-o arată cazul Turnului Babel cand conducătorii lumii de atunci se hotărâseră să faca ceva drăcesc, ca și acum!
Dumnezeu „le-a încurcat limbile” i-a făcut să nu se mai înțeleagă! Dacă cei „de la butoane” nu s-ar mai înțelege între ei, toată nebunia ar lua sfârșit! Rapid!
Orice este posibil cu credință, rugăciune și post!

5.10.2021