Covidul în Psaltire (4)

(3)<<<<<

Psalmul 90 cred că ilustrează cel mai bine situația adevăraților creștini în ” pandemie„, cum trebuie să se comporte, în cine trebuie să se încreadă, cui trebuie să ceară ajutor, de ce nu trebuie sa se teamă….
Nădejdea creștinului nu este nici în mască, nici în distanțare și cu atât mai puțin în „vaccin„, ci în Iisus Hristos! El va face să nu te îngrozești de toată propaganda deșănțată și de toate amenințările care vin din partea „puterii”! Credința nu doar te face să te simți protejat de „molimă” ci să vezi adevărul în marea de minciuni care ne înconjoară! Umbra morții oricât de mult s-ar întinde si s-ar apropria, nu se va atinge de tine!
Chiar fără un sistem imun grozav, fără mască, fără vaccinare, vitamina D sau C, Dumnezeu te va scoate din necaz, când vei striga spre El ( iar creștinul trebuie sa o facă neîncetat!)
Redau mai jos Psalmul 90 în întregime pentru cei care nu-l cunosc sau nu l-au citit prin „ochelarii” covid!

Cel ce locuieşte în ajutorul Celui Preaînalt, întru acoperământul Dumnezeului cerului se va sălăşlui.
Va zice Domnului: „Sprijinitorul meu eşti şi scăparea mea; Dumnezeul meu, voi nădăjdui spre Dânsul”.
Că El te va izbăvi din cursa vânătorilor şi de cuvântul tulburător.
Cu spatele te va umbri pe tine şi sub aripile Lui vei nădăjdui; ca o armă te va înconjura adevărul Lui.
Nu te vei teme de frica de noapte, de săgeata ce zboară ziua,
De lucrul ce umblă în întuneric, de molima ce bântuie întru amiază.
Cădea-vor dinspre latura ta o mie şi zece mii de-a dreapta ta, dar de tine nu se vor apropia.
Însă cu ochii tăi vei privi şi răsplătirea păcătoşilor vei vedea.
Pentru că pe Domnul, nădejdea mea, pe Cel Preaînalt L-ai pus scăpare ţie.
Nu vor veni către tine rele şi bătaie nu se va apropia de locaşul tău.
Că îngerilor Săi va porunci pentru tine ca să te păzească în toate căile tale.
Pe mâini te vor înălţa ca nu cumva să împiedici de piatră piciorul tău.
Peste aspidă şi vasilisc vei păşi şi vei călca peste leu şi peste balaur.
„Că spre Mine a nădăjduit şi-l voi izbăvi pe el, zice Domnul; îl voi acoperi pe el că a cunoscut numele Meu.
Striga-va către Mine şi-l voi auzi pe el; cu dânsul sunt în necaz şi-l voi scoate pe el şi-l voi slăvi.
Cu lungime de zile îl voi umple pe el, şi-i voi arăta lui mântuirea Mea”.

Mai este oare de mirare ca Satana care stă in spatele „pandemiei” are tot interesul sa ne țină departe de biserică, să ne îndepărteze de arma care îi poate veni de hac?
Lucruri care par „normale” masca, distanțarea în biserică, reducerea numărului de participanți toate astea arată ca nădejdea, întreaga noastră nădejde nu este in Iisus! Iar lui Dumnezeu nu-i plac jumătățile de măsură! Cand Dumnezeu „ne aude” de obicei când strigătul nostru este ca spre singurul Salvator, făcut cu credința că este singura posibilitate care ne-a rămas!

AMIN!

11.10.2021

36 de gânduri despre „Covidul în Psaltire (4)

Adăugă-le pe ale tale

 1. Așa este. Asta am simtit-o inca de la inceputuri. Si ce era mai dureros, ca nimeni nu simțea precum simțeam eu, nici macar preotul satului unde mergeam sa iau parte la Sfânta Slujbă.

  Știți ce este covidul? Este boala secolului nostru, boala necredinței. Omul daca nu mai crede in Dumnezeu, iată ca si-a primit dupa pofta sufletului său.
  Cuvântul „covid” scris invers in limba evreiasca (pentru ca la evrei toate sânt pe invers) înseamnă: DEMONIZARE.

  Si asta este. Caci demonizarea vine prin frica. Toate problemele care le crează covid de asemenea vin prin frica. Iată ca si tremuratul spune ca avem duhuri in noi.
  Si nu doar tremuratul. Ci si părerile, aiurelile, faptul ca auzi gânduri, cuvinte, râsete, batjocori.

  In genere covidul NU EXISTĂ, si este la fel de inexistent ca si credinta noastră.
  Cum poate lumea sa scape de covrig? Prin credință!
  Dai voință, iei putere. Celui ce crede in Dumnezeu, toate îi sânt cu putință.

  Noi ca și creștini ortodocși NU AVEM VOIE sa ne punem încrederea in om. Pentru că: Blestemat este cel ce își pune încrederea sa in om!

  Nici în știință. Căci de vreme ce întru înţelepciunea lui Dumnezeu lumea n-a cunoscut prin înţelepciune pe Dumnezeu, a binevoit Dumnezeu să mântuiască pe cei ce cred prin nebunia propovăduirii.” (Pavel, 1Corintieni 1.20-21)

  Oare imi voi pune nădejdea mea in botnițe?
  Dar, nădejdea mea este Tatăl, scăparea mea este Fiul, acoperământul meu este Duhul Sfânt, Treime Sfânta slavă Ție!

  Nici in vacc-sin nu imi voi pune nădejdea pentru ca trupul meu este Templul Lui Dumnezeu!

  Iar de teste cine mai are nevoie? Sa testez ce? Prostia sau inconștiența? Acestea se vad oricum. Ce imi este mie de folos pentru a asigura pe cineva cu privire la mine. Creadă fiecare ce vor! Daca nu au credință in Dumnezeu, cum te pot crede pe tine?! Fiecare dupa cum aleargă așa se si mântuiește. După cum îți așterni așa si dormi. In veșnicie!

  Ne punem încrederea prea mult într-o știință oarba a unor oameni pătimași care au lăsat știința lui Dumnezeu si au luat nebunia științei lumești care este egoistă.

  Iată diferența intre știință si credință si iată adevărata știință:

  “Până când, proştilor, veţi iubi prostia? Până când, nebunilor, veţi iubi nebunia? Şi voi, neştiutorilor, până când veţi urâ ştiinţa?” (Pildele lui Solomon 1.22)

  Știința cu Dumnezeu este înțelepciune iar știință fără de Dumnezeu este nebunie.

  “Să nu vă potriviţi cu acest veac, ci să vă schimbaţi prin înnoirea minţii, ca să deosebiţi care este voia lui Dumnezeu, ce este bun şi plăcut şi desăvârşit.” (Pavel, Romani 12.2)

  Apreciat de 4 persoane

 2. Desi poate ca am lucruri de spus insa nu are cine vizualiza. Pentru cine sa postez? Nu ma cunoaste nimeni, si nici prieteni nu prea am. Nu stiu daca este o ideie prea buna sa ma apuc sa scriu bloguri. Imi este ca ma inham la o munca de sisif care nimănui nu folosește si doar imi voi irosi timpul degeaba. Timp care nu se mai întoarce. Daca simti ca te deranjez te rog spune-mi si nu voi mai deranja.

  Apreciază

  1. Daca ma deranjai ti-o spuneam direct, stai linistit! Ce vezi aici prin 3-4 like-uri nu inseamna ca atati doar au vazut si doar la atatia le-a placut. In spate in panoul de administrare se vede altfel, acolo pot fi multe sute de vizualizari!
   De cunoscut nu m-a cunoscut nici pe mine la inceput nimeni. Dar nimeni ca e nu stiam ca poti sa te faci cunoscut prin comentarii😂! Au trecut luni pana a dat prima utilizatoare de mine! Acum dupa cativa ani am doar sub 400 de abonati dar cum spuneam uneori cate un articol are chiar mia de vizualizari!
   Si mai e un lucru: nu trebuie sa schimbi tu lumea! Ajunge daca la unul singur i-ai „agătat” un semn de intrebare! Asa vad eu lucrurile!

   Apreciat de 3 persoane

 3. De exemplu, am lăsat postări si pe aici, si pe la saccsiv si pe la active news. Însă ce stiu eu daca nu doar mi-am răcit gura de pomana – in cazul meu degetele, o fi folosit cuiva sau sa dus pe apa sâmbetei… M-aș bucura sa stiu că macar un firișor din ideile mele ar prinde cuiva.
  Pentru mine ar fi îndeajuns. Insa stiu eu…

  Apreciat de 2 persoane

 4. Știi ce? Am sa ma apuc și eu de blog. Adică de cuib :S
  Numai ca nu ma pricep deloc cu wordpress asta…
  Am lucrat in vix, mi se pare mult mai ușor.
  Însă nu am pc, am doar o tabletă, atâta tot, am avut ispita cu pc-ul pe vremea când era sa trec dincolo (cu covidul) am avut ispite mari legate de pc așa că a trebuit sa îl fărâm! 🙂
  A face un blog de pe tabletă îmi va fi ca si cum aș vrea sa merg pe sârmă.
  Sper sa nu cad să imi rup gatul 🙂

  Apreciat de 2 persoane

 5. Deci de pe browser. Este mai dificil de pe browser, are lagg. Eu nu am Chrome, îl urăsc ca e de la google. Tot ce este google urăsc. Nu folosesc magazin google play si nici servicii google play, nu folosesc predicție vocală (deloc) nici browser google. Ba și browser am kiwi browser, este la fel de bun ca si chrome, nu este atât de plin de ads, are hide annoying ads de asemenea poate folosi extensiile chrome. Iar ca motor de cautare duck duck go. Pentru ce ura asta? Pentru ce sa dau eu apa la moara inteligentei artificiale că maine poimâine ne vor tiraniza, își vor creste inteligenta tocmai pentru ca noi le-am dat posibilitatea sa exerseze pe noi. Dar bine ca ce fac eu este egal cu zero din moment ce toată lumea asta face…

  Apreciază

 6. Wau!
  DEMONIZARE!
  Ce alt argument mai vor unii pro VAXX?
  Sunt uluit din nou!
  Scriu si eu ca doar s’a ”agata” un semn de intrebare cuiva.
  Ca si domnul Ioan sunt de parere ca trebuie sa scrii ”nazuim spre inviere”.
  Doamne ajuta!

  Apreciat de 1 persoană

  1. Ce alt argument mai vor unii pro VAXX?

   Cred ca este LIMPEDE ca m’am referit la ”unii pro VAXX!”

   E nevoie sa scriu Ghiorghita, Arafat, etc, sau cei din jurul fiecaruia dintre noi care ne intreaba peste tot: ”te’ai Vax’inat?”
   Sigur s’a inteles gresit.
   De raspuns raspund tardiv ptr ca am ramas la telefon cu taste iar calculatorul al deschid cand am timp.
   Seara binecuvantata ”nazuim spre inviere”.

   Apreciat de 1 persoană

   1. Lui energiainimii,
    Off, a fost din cauza numelui… năzuim spre înviere, tare aiurit mai sânt… Eu am crezut altceva… Iertare!
    Si da, mulțumesc. Voi încerca.
    Însă nu prea ma pricep cu wordpress-ul asta. Am făcut eu ceva pe acolo cu chiu cu vai. Până îmi dau drumul la mana durează.
    https://nazuimspreinviere.wordpress.com/
    Sper sa puteti trece prin hățișurile mele. Inca mai am de invatat. Exersez…

    Apreciat de 1 persoană

   2. Și mie! Il iubesc enorm pe sfantul Valeriu.
    Nu degeaba am ales numele acesta. Mi-a sărit in ochi chitind cartea scrisa de monahul Moise. Am gândit ca alt nume nici ca nu se potrivea precum acesta.

    Apreciază

 7. Mi-este foarte greu sa adaug lucruri in plus dupa buchetul de ganduri ale tale si ale musafirilor tai. Acum mai descopar cateva bucatele din puzzle-ul inconjurator. Cartea Cartilor a fost studiata in diferite feluri. Presupun ca exista oameni care au tras anumite concluzii privind puterea Cartii. Iar altii au decis ceea ce s-a intamplat in perioada asta. Inchiderea lacasurilor de cult si slujbe in curte. Pentru mine este o dovada indirecta a puterii Credintei. De care le e tare teama. Ma gandeam si la campul energetic al inimii, care ne invaluie. Dupa ce am citit, distanta in jurul nostru al acestui camp este de peste 1.5 metri. Si mi s-a parut o coincidenta ciudata limita de distantare impusa… Doar o parere personala.
  Interesanta ideea semnificatiei de demonizare. Mi se pare o dovada indirecta a faptului ca este un virus creat. Insa acest virus apartine unei familii vechi, asa ca mai adaug o premeditare sinistra.

  Multumesc pentru postare.
  Seara frumoasa la toata lumea! 🙂

  Apreciat de 2 persoane

 8. Off…, daca ar fi in lumea asta numai lucruri bune și frumoase ce bine ar fi! Dar nu sânt! Poate v-am speriat cu cuvinte prea dure ca „demoni” și „demonizare”. Îmi cer iertare!
  Insa din păcate acestea EXISTĂ! Și nu avem ce face pentru ca trăim într-o lume nu tocmai roza, lume care de altfel noi ne-am remodelat-o. După chipul si asemănarea noastră!
  Vedeți dumneavoastră, trăim într-o lume a pacatului, păcat care devine pe zi ce trece din ce in ce mai păcătos. Ăsta este drumul spre iad…
  Despre campul energetic al inimii ce sa spun. Nu va spun nimic ca sa nu vă supărați. Insa orice părere despre bioenergie este rătăcire.
  1.La ieşirea lui Israel din Egipt, a casei lui Iacob dintr-un popor barbar,
  2.Ajuns-a Iuda sfinţirea Lui, Israel stăpânirea Lui.
  3.Marea a văzut şi a fugit, Iordanul s-a întors înapoi.
  4.Munţii au săltat ca berbecii şi dealurile ca mieii oilor.
  5.Ce-ţi este ţie, mare, că ai fugit ? Şi ţie Iordane, că te-ai întors înapoi ?
  6.Munţilor, că aţi săltat ca berbecii şi dealurilor, ca mieii oilor ?
  7.De faţa Domnului s-a cutremurat pământul, de faţa
  Dumnezeului lui Iacob,
  8.Care a prefăcut stânca în iezer, iar piatra în izvoare deapă.
  9.Nu nouă, Doamne, nu nouă, ci numelui Tău se cuvine slavă, pentru mila Ta şi pentru adevărul Tău,
  10.Ca nu cumva să zică neamurile : «Unde este
  Dumnezeul lor ?»
  11.Dar Dumnezeul nostru e în cer ; în cer şi pe pământtoate câte a voit a făcut. (Psalmul 113- Psaltirea lui David)

  Iată cine este apărătorul si păzitorul nostru!

  Nu nouă, Doamne, nu nouă, ci numelui Tău se cuvine slavă!

  Apreciat de 2 persoane

   1. Nu. Nu prea se înțelege scris așa cum se înțelege verbal.
    Nu a fost din cauza numelui dumnealui ci al meu. Când sfinția sa a spus numele meu (adică năzuim spre înviere ) eu nu am înțeles total de-a-ndoaselea… Adică ceva de genul: decat sa mai scri toate bazaconiile mai bine te-ai apuca sa năzui spre înviere. Sânt patetic, știu… Iertare

    Apreciat de 1 persoană

   2. Treaba este ca eu si parintele ne-am ales niste nume care se izbesc de alte realitati. Acuma eu nu stiu daca doamna Suzana sa referit la campul de energie al inimii (desi eu asa am inteles si pentru aceeia i-am scris cate ceva mai sus putin) sau la persoana: energiainimii. :O

    Apreciat de 1 persoană

   3. Raspunsul meu era doar o întărire la propoziția ta cu care sunt intru totul de acord: „orice părere despre bioenergie este rătăcire”! Atat si nimic mai mult! Grije mare measejele scrise induc usor in eroare!

    Apreciat de 1 persoană

 9. Tot lui Suzana. Sfânta Scriptura (sau cum spui dumneata: Cartea Cărților) nu se înțelege oricum. Nu noi trebuie sa tragem concluziile ci Harul. Sfânta Scriptura se citește după rugăciune, când simți ca Trezvia lucreaza in tine.
  Am vorbit despre Trezvie si despre Har. Ele sunt una si aceiași. Prin rugăciune Dumnezeu iti ajuta sa descoperi înțelesurile, noimele. Pe măsură ce ulcica inimii se face tot mai cuprinzătoare. Mă refer la suflet si la capacitatea lui de a înțelege. Omul este atât de limitat… Insa prin rugăciune Dumnezeu ne re-modeleaza cu trecerea timpului. In așa fel încât noi nu ne dam seama. Ca sa nu ne mândrim. Au fost multi oameni cu destula cuprindere de carte care s-au afundat in noianul Scripturii si sau înecat. Au căzut in ratacire. Arie, Origen, Nestorie si multi altii.
  Nu este de ajuns puterea noastră de înțelegere. Fara de Mine spune Mântuitorul Hristos, nu puteți face nimic.
  Avem nevoie de Harul Prea Sfântului Duh ca sa putem percepe, simți noimele adânci, înțelesurile necuprinse.
  Si pentru aceasta, avem nevoie de rugăciunea si o viață trăită in acord cu poruncile lui Hristos.

  Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: