Resetarea a fost dorită de foarte multă vreme, probabil de 2000 de ani! Cel care a dorit-o a încercat prin toate mijloacele să o facă să rupă complet Creația de Creator! Muzica nu putea scăpa nici ea desigur de „șoapta” lui!
Muzica cucerește inimile lumii și poate de aceea muzica „bună,” devine propagandă, prin text, mai ales.
De cele mai multe ori, versurile sunt declarații despre lucruri cu care nu ești de acord și se poate întâmpla totuși să te „trezești” că le fredonezi!
Un exemplu oarecare?
Imagine” a lui John Lenon, una dintre cele mai frumoase melodii, dacă nu înțelegi textul! Sau dacă ești ateist!

„Imaginează-ţi că nu există nici un rai
E uşor dacă încerci
Nici un iad sub noi
Deasupra noastră doar cer
Imaginează-ţi toţi oamenii
Trăind pentru ziua de azi”

Multi dintre noi nu mai trebuie să o facă, au făcut-o în socialism, zeci de ani și știm cu toții ce a ieșit! Lennon nu, că el profita de democrație, visind la dictatură! Nici nu se putea să iasă altfel, cum nu o să iasă nici de data asta, pentru că „Dacă Dumnezeu nu există, totul e permis!”
Traind doar pentru azi este altfel-zis „după noi potopul”! E totusi o melodie pe care o fredonează toată lumea! Oare toți nu ințeleg engleza, ca mine?

„Imaginează-ţi că nu există ţări
Nu e greu de făcut
Nimic pentru care să ucizi sau să mori
O religie
Imaginează-ţi toţi oamenii
Trăind viaţa în pace”

Se încearcă acum cu globalizarea și chiar nu e greu de facut, din câte se pare! Se încearcă o singură religie, prin ecumenism! Vouă vi se pare „raiul pe pământ”? Nu de alta dar mie mi-a trecut cheful de viață și încă nu s-a încheiat procesul! Pace? Se obține pacea cu gloanțe de cauciuc, cu tunuri de apă, cu încarcerare? Parcă nu pot crede!
Mulți o să sară în sus ca e vorba de interpretare personală! Nu e! Lennon însuși îl vedea la Iisus lângă Mohamed și Buda ( a spus-o într-un interviu) dovadă clară ca nu știa ce vorbește și mă abțin să spun din ce motive probabil!

„Tu Trebuie să spui că sunt un visător
Dar nu sunt singurul
într-o zi ni te vei alătura
Şi lumea va fi ca ‘un întreg'”

Se pare ca erau multi „visători” ca Lennon, dar e sigur eu nu mă voi alătura lor, chiar dacă se fac mari presiuni să o fac! Sigur eu nu voi fi un numar intr-o astfel de societate, în întreg! Și nu voi fi singurul! „Sunt un visător”?

„Imaginează-ţi
nici o stăpânire
Mă întreb dacă poţi
Nu e nevoie de lăcomie sau foame
Frăţia noastră de oameni
Imaginează-ţi toţi oamenii
Împărţind întreaga lume

Cine mai știe care este „stăpânirea„? Sigur există regi, președinti, guverne, dar între timp vedem cu toții că nu ei sunt „stăpănirea„; au început să li se vadă sforile pe care încă nu știm cine le mânuiește!
Planul este să nu mai posedăm nimic și probabil se va realiza prin foame! Dar mai știi? Poate nu-i nevoie într-adevar și ajunge doar „vaccinul” să ne sature de lăcomie, fără foame!
„Frăția noastră de oameni…Împărţind întreaga lume” Presupun că se referea la el și ai lui, „oamenii„! Nu a mai apucat și ce a apucat nu-și dorește nimeni să aibe! „Frăția lui de oameni” însă o sa aibe cu siguranță parte!
Imaginati-vă treaba asta!

12.10.2021