Părinte, iartă-le lor, că nu ştiu ce fac” (Luca 23, 34)
Multă vreme am crezut că doar Iisus și sfinții martiri din vremurile îndepărtate, când Harul se revărsa „văzut” peste cei botezați, care începeau să facă minuni, să prorocească, să vorbească în limbi, puteau să aibe atâta iubire!
Cât de mult greșeam mi-au „demonstrat” sfinții închisorilor! Cine a citit cum a avut loc încercarea de „reeducare” a lor, în închisorile comuniste (Pitești, Aiud…) știe ca acești oameni au suferit chinuri fizice și morale care nu puteau fi ieșite decât din minți diabolice! Pentru fiecare cititor este clar că supraviețuirea în acele condiții nu putea fi decât prin întărire dumnezeiască și a fost efectiv, o minune!
Dar și mai cutremurător este acel „Să nu ne răzbunați!” de către acești Sfinți, cu nimic mai prejos decât martirii primelor secole!
Pentru mine Valeriu Gafencu, Iustin Pârvu, Nicolae Steinhardt, Gheorghe Calciu, Sofian Boghiu, Arsenie Papacioc, Vasile Voiculescu si toti ceilalți, sunt Sfinți! Recunoasterea lor de catre BOR care întârzie din motive politice nu are mare importanță!
Am ajuns prea târziu la Petru Vodă ca sa mai iau binecuvântarea unuia dintre acești sfinți care mai era in viață când l-am „descoperit” eu, un regret care mă va urmari toată viața!
Traind în diasporă nu m-am învrednicit nici măcar să ating pământul unde au suferit ei pentru Hristos!
Dar dragostea mută munții și trece orice graniță chiar cea dintre viață și moarte; dacă nu am mers eu la dânșii, au venit dânșii la mine!
Printr-un concurs de împrejurari moaștele Sființilor de la Aiud, au poposit pentru câteva zile în casa mea, în drumul lor spre un altar al bisericii, unde le este locul!
Bucuria mea nu se poate descrie!
Ii simt prezenți ca persoane, aici lângă mine!
Nu am mai trait de mult senzația asta, aceeași ca lângă o icoană făcătoare de minuni, unde simți prezența celui din icoană, așa cum simti în intuneric că mai există cineva în cameră! 1 Diferenta este că această „prezență în Duh” te umple pe de o parte de iubire, pe de alta iți simți și regreți pacătoșenia!
Nevrednic sunt Doamne de Darurile Tale cele bogate, iartă-mă și mă miluiește pe mine păcătosul!

5.11.2021

Rândurile de mai sus sunt scrise în principal pentru surorile și frații mei ortodocși, care știu că se bucură de bucuria mea și o pot întelege!
Restul vă rog să vă abțineți să faceți comentarii „inteligente” pentru nu vor fi publicate! Mulțumesc de înțelegere!