Sfânta Varvara

Rugăciunea Sfintei Mari Mucenițe Varvara înainte de moarte

„Dumnezeule Cel fără de început, Care ai întins cerul ca un acoperământ și pământul l-ai întemeiat pe ape, Cela ce răsari soarele Tău spre cei buni și spre cei răi și dai ploaie peste cei drepți și peste cei nedrepți. Tu și acum auzi-mă pe mine, roaba Ta, care mă rog către Tine. Ascultă-mă, o, Împărate, și dă Darul Tău la tot omul care mă va pomeni pe mine și pătimirile mele. Să nu se apropie de unul ca acela boala năprasnică și moarte neașteptată să nu-l răpească pe el. Pentru că știi, Doamne, că trup și sânge suntem și lucrul Preacuratelor Tale Mâini. Amin.”

4.12.2021

12 gânduri despre „Sfânta Varvara

Adăugă-le pe ale tale

 1. Foarte frumos și binevenit gest din partea dumneavoastră, acela de-a oferi cititorilor o scurtă rugăciune a Sfintei Mucenițe Varvara care se sărbătorește astăzi, alături de Sfântul Ioan Damaschin!
  Până la urmă, în împărăția lui Dumnezeu NU se ajunge din biruință în biruință, ci, de cele mai multe ori, de la o înfrângere la alta. Însă cei care ajung sunt exact acei oameni care, după fiecare luptă pierdută, se scutură și merg mai departe, în loc să stea jos și să plângă. Părerea mea!

  Las aici câteva link-uri în vederea aprofundării temei de astăzi:

  https://doxologia.ro/sfanta-mare-mucenita-varvara
  https://doxologia.ro/sfantul-cuvios-ioan-damaschin
  https://ziarullumina.ro/educatie-si-cultura/pagina-copiilor/fecioara-cea-plina-de-virtuti-si-cele-trei-ferestre-1526.html

  Fiindcă așa cum spunea Sântul Antonie de Siia, „Aveți mai întâi de toate frica de Domnul în inimi, ca să se bucure Duhul Sfânt în voi și să vă călăuzească pe calea adevărului”.
  Dumnezeu să ne ajute pe toți și să ne lumineze mintea și inimile!

  Apreciat de 3 persoane

  1. Citind astazi Vietile Sfinților am dat peste rugăciunea Sfintei. M-am gandit ca poate frica de moarte si faptul ca Sfanta ocroteste pe cei care se roagă ei, de boli napraznice ( cum este descrisa asta care stapaneste lumea) sa facă să se roage si cei care nu se roagă!

   Apreciat de 2 persoane

   1. Ați început ziua cu îndemnul Apostolului Pavel: „Rugați-vă neîncetat”, ceea ce nu poate decât să ne bucure pe noi, cei care citim blogul dumneavoastră.
    Adevărul este că într-o lume tulburată, similară cu aceasta pe care o parcurgem, rugăciunea rămâne limanul sigur la care, apelând, găsim îmbărbătare. De altfel, Sfântul Ioan Scărarul spunea că „rugăciunea este, după însușirea ei, însoțirea și unirea omului și a lui Dumnezeu, iar după lucrare este susținătoarea lumii”. Prin urmare, nu mă miră absolut deloc faptul că publicând-o, ați îmboldit, ați impulsionat într-o manieră discretă, către aplecare spre rugăciune, știut fiind faptul că cea colectivă, făcută din adâncul sufletului, face minuni. Or, o asemenea propunere ridică enorm din punct de vedere spiritual!
    Stimate domn, TOT respectul pentru raționamentul dumneavoastră! Am mai declarat-o, dar fiindcă meritați sincer lauda, o mai afirm încă o dată! Dacă dragostea soldatului față de țară o arată vremea războiului, dragostea creștinului față de Dumnezeu o arată vremea rugăciunii.
    Felicitări!

    Apreciat de 2 persoane

   2. Sabina te rog nu ma mai domnii, ca noi avem un singur Domn! Nu putem ramane la frate sora? Cuvintele au mare putere si aste „leaga” intr-un anume fel! Si nu ma mai lauda! Vrei sa mi se urce la cap? Si asa am probleme uneori sa nu ma vad mai…

    Apreciat de 1 persoană

 2. Sunt de părere, că modestia este bună până la un punct. Dincolo de el, de punct zic, nu-și are rostul. Atunci când meritați să fiți lăudat o voi face! Indiferent de poziția dumneavoastră! Pe de altă parte, în momentul când mi se pare ceva în neregulă, la fel de tranșantă sunt! NU flatez, scriu ceea ce gândesc! V-aș ruga să nu ajungeți la confuzii și nici să dați alte conotații aprecierii mele sincere.
  Personal, mi-a făcut o reală plăcere să vă deschid blogul și să citesc rugăciunea Sfintei Varvara. Ca urmare, am declarat-o! La modul admirativ!
  Rămânem așa cum doriți dumneavoastră! Fără pronumele de politețe, deși modelul american de adresare nu-mi face nicio plăcere. E lipsit de eleganță, vulgar chiar, în opinia mea. Degradant! Argumentul că trăim într-o societate modernă nu e o explicație a lipsei de maniere. Dar, cum se spune, clientul nostru…

  Apreciat de 2 persoane

  1. Mi se pare totusi nepotrivit sa ne adresam la per tu lui Dumnezeu, Maicii Sale, Sfintilor si intre noi nu! Apoi ma deranjaza in viata de toate zilele cand in biserica intra domnul doctor x, domnul profesor Y, si o consider o gresala cand omul se adreseaza astfel unui frate de credinta si si din partea celui care o accepta! Scala mea de valori este alta! Cunosc oameni simpli fara studii care ma baga in buzunar in cele ale credintei! Tineri mult mai eruditi ca mine, sau mai traitori. Cum le aret respectul meu altfel decat numindu-i frate sora? Domnule nu arata doar respect ci pune o distanta intre oameni! Eu am fost mult prea multa vreme din vina mea distantat de oameni si nu mai vreau! Nu are cu modernismul nici o legatura si cu americanii nici atat ( spre rusinea mea nu prea ii inghit) e forma de adresare in biserica!
   Si pentru ca imi esti ( nu o intelege gresit ) draga ii spun o poveste adevarata (e pe undeva cred scrisa pe blog in legatura cu botezul meu dar aspectul care vreau sa-l relatez acum nu era atins):
   intr-o noapte am avut binecuvantarea sa dorm in patul unui calugar atonit de care se spunea ca este „neadormit”! Am trait o noapte in care desi obosit mort imi venea tot timpul sa ma rog! Ei omul asta ma numeste pe mine nevrednicul frate! Eu nu-i ajung nici la calcai!
   Dar fiindca tu esti „clentul” iar eu incerc sa fiu o gazda buna va voi respecta dorinta doamna Marunteanu!😊

   Apreciat de 1 persoană

   1. V-aș ruga să-mi spuneți în continuare Sabina! Pe mine NU m-a deranjat tutuirea, am acceptat-o pentru că venea din partea unuia dezghețat la minte! Poftim! Iarăși vă laud! 🙂 Dar e realitatea!

    Am înțeles punctul dumneavoastră de vedere, este logic, așa că-i voi da curs. Nu doresc să lezez personalitatea cuiva și nici apelativul „dumneavoastră” să fie interpretat ca o aroganță.

    Nici eu, la rându-mi, nu-i simpatizez pe americani, dar i-am amintit făcând referire la faptul că în limba engleză, neexistând pronume de politețe, la persoana a doua singular și plural se folosește același „you” – preluat și-n vorbirea noastră curentă sub varianta de „tu”. De aceea i-am menționat.
    Pe de altă parte, NU mă dau în vânt nici după ruși, deși toleranța mea e ceva mai mare în ceea ce-i privește. Iar simpatia e strâns legată de inegalabilii, de mirobolanții Aleksandr Soljenițîn și Aleksandr Zinoviev. Bun, despre măreția culturii ruse aș vorbi mult și bine, dar nu-i cazul în momentul de față! Da, recunosc spășită, îl ador pe Serghei Rahmaninov în egală măsură cu Frederic Chopin. Toți manifestăm bucurii provocate de ceva care ar satisface gustul sau dorința noastră, mai mult sau mai puțin vinovate, dar n-aș fi capabilă să politizez literatura, muzica și cinematografia lor, să le consider inferioare celor occidentale, ori Hollywood-ului decadent, doar fiindcă ne-au smuls teritorii românești, ne-au deposedat de tezaur (de fapt, doar de o parte din el, fiindcă au restituit-o pe cealaltă), ne-au masacrat la Fântâna Albă, sau că ne mai amenință Vladimir Putin, când îl apucă, așa… mai voalat… Deciziile care au fost luate în timpul WWII au fost destul de controversate, atât cele dinspre partea Rusiei cât și cele dinspre partea României. Oricum ar fi, neșansa națiunii noastre, comparativ cu alte țări spre exemplu, a constat în vecini disproporționat de mari și de puternici. Practic, a trebuit să învățăm să supraviețuim între imperii, ceea ce NU ne-a avantajat întotdeauna.
    Vă mulțumesc mult pentru dialog, voi ține cont de ceea ce mi-ați transmis și vă doresc o seară excelentă!

    Apreciat de 2 persoane

   2. Na ja, e tousi o gresala sa generalizam acum ca vorbiti de compozitori (Rahmaninov imi place si mie!) ma gândesc ca dupa Beethoven tocmai un american e unul din preferatii mei: Gershwin!
    Un sfarsit de saptamana binecuvantat Sabina!

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: