Jurnal de carantină 1

Am ajuns joi seară la graniță unde prima întrebare a fost dacă „sunt vaccinat sau testat?” După raspunsul meu negativ a venit ca din pușcă următoarea; „De ce domnul Sperling?” la care am contracarat și eu cu altă întrebare: „La ce mi-ar fi folosit?” „Păi nu stăteați primele 3 zile în carantină!” Cam mare prețul pentru 3 zile de libertate!
De atunci stau în carantină și mă întreb de ce o fac, că nu vine chiar nimeni să mă controleze dacă chiar nu infectez pe cineva cu … ideile mele! Cu viruși o fac cei „vaccinațiși asta cu susținerea statului A propos de ei, astazi o discuție la ieșirea din biserică (pentru spioni: nu am fost la biserica, povestirea e la a doua mână!) între două persoane una din România, desigur „nevaccinată„, cealaltă din Germania, cu masca pe bot și desigur „vaccinată” de câteva ori:
Când ai venit?
Ieri!
Și de ce nu ești în carantină?
Păi sunt „vaccinată”! Tu nu eștiii???(
ochi mari, groază în priviri)
Nu nu sunt și te rog nu te apropia de mine că am bătrâni acasă, tot „nevaccinați”!
Nu nu o fac că nu vreau să mă infectez! (indignare, dispreț…)
Adică eu cea testată la servici și pe unde merg sunt purtatoare iar tu care nu ai mai facut un test de la „vaccinare” încoace te crezi sterilă???
Da! (siguranță omului care e convins că a luat decizia cea bună!)

Când auzi astfel de relatări te gândești dacă nu-ți prelungești singur carantina! Chiar dacă lumea mea este foarte mică, trăiesc intr-o veche normalitate” în care încă Dumnezeu și nu covidul guvernează! Incep să mă simt că deținuții care refuză să fie eliberați, sau fac repede o tâmpenie să ajungă înapoi în lumea lor! Și e abia a treia zi!

12.12.2021

6 gânduri despre „Jurnal de carantină 1

Adăugă-le pe ale tale

 1. Dacă Domnia Ta, pe bună dreptate , te simți așa după cum mai sus ai spus 🙂
  eu ,
  mă simt SINGURUL care se luptă cu ” MORILE de VÂNT” 😦
  sau ca FOTBALISTUL care EXECUTĂ cornerul cu PICIORUL stâng
  și tot el dă GOL cu CAPUL ……………………..

  Alioșa .

  Apreciază

 2. Cine e mai liber, cine e mai protejat, de fapt? Relatez din fapte concrete pe care le văd în jurul meu. Din 09.12. s-a dat o altă HG de prelungire a „stării de alertă” cu toate abuzurile aferente, prin care, cel puțin, pe stradă avem dreptul să respirăm liber, fără mască. Le-am spus câtorva care aveau masca (,) că nu se mai poartă mască pe stradă și că avem dreptul să respirăm liber. Unii mi-au răspuns că nu știau și și-au dat-o repede jos, alții n-au reacționat nicicum, au mers înainte ca niște roboți. În schimb, o doamnă care avea și ea masca pusă până sub ochi îmi răspunde, pe un ton foarte superior, „ȘTIU!” continuându-și drumul împreună cu un adolescent (probabil fiul), la fel mascat până sub ochi. Cunosc și personal cazuri, colegii mei. Bag seamă și cred că acum, când nu ni se mai impune abuzul de a purta masca pe stradă, toți cei care continuă să o poarte, sunt cei „vaccinați”. Deși „sunt protejați” de „vaccin”, mai poartă și masca în continuare. Ei consideră și că sunt favorizați ptr. că sunt lăsați să treacă de acele garduri ca să intre în țarcuri (asemenea amenajare numai târg nu se poate numi), dar ei sunt, de fapt, CONTROLAȚI. Controlați când intră în mall-uri, controlați când intră în spații HoReCa, controlați când intră în hipermagazine, controlați acolo, la așa-zisele târguri, controlați absolut peste tot unde vor să meargă, ei crezând că sunt liberi. Nu-și dau seama că trăiesc o iluzie. Cu toată segregarea și discriminarea făcute, cred că liberi sunt cei ne-„vaccinați”, care n-au purtat și nu poartă nici mască, chiar dacă au stat și în carantină în funcție de caz (cum ești și tu). Sincer eu așa mă simt, LIBERĂ, chiar dacă mie nu mi se dă voie unde au voie ei, (drept e că eu trăiesc foarte simplu, nici până nu a apărut toată nebunia asta, nu mergeam în mall-uri, hipermagazine, spații HoReCa, dar asta nu înseamnă că nu sunt revoltată pe autorități). Apropos, am văzut un „certificat” qr cu termen de valabilitate până la 30.06.2022. Ca ITP-ul la mașină, fără supărare. Dacă eu nu fac ITP-ul, nu mai pot circula cu mașina sau circul la risc că pot primi amendă. Deci, cine e mai liber și cine e mai protejat?

  Apreciat de 3 persoane

  1. E de necrezut ce traim! E groaznic sa-ti dai seama cat de egoisti suntem ca specie: mame care se vaccineaza si copiii nu, buncii care unul o face iar celalat nu dupa ce o viata au petrecut-o impreuna! Cum sa-mi doresc eu sa supravietuiesc celuilalt? Sau cum sa risc eu sa ma vaccinez si sa il las pe celalalt singur daca mor? Am ajuns la 61 de ani sa-mi dau seama ca nu am inteles nimic!

   Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: