Am ajuns joi seară la graniță unde prima întrebare a fost dacă „sunt vaccinat sau testat?” După raspunsul meu negativ a venit ca din pușcă următoarea; „De ce domnul Sperling?” la care am contracarat și eu cu altă întrebare: „La ce mi-ar fi folosit?” „Păi nu stăteați primele 3 zile în carantină!” Cam mare prețul pentru 3 zile de libertate!
De atunci stau în carantină și mă întreb de ce o fac, că nu vine chiar nimeni să mă controleze dacă chiar nu infectez pe cineva cu … ideile mele! Cu viruși o fac cei „vaccinațiși asta cu susținerea statului A propos de ei, astazi o discuție la ieșirea din biserică (pentru spioni: nu am fost la biserica, povestirea e la a doua mână!) între două persoane una din România, desigur „nevaccinată„, cealaltă din Germania, cu masca pe bot și desigur „vaccinată” de câteva ori:
Când ai venit?
Ieri!
Și de ce nu ești în carantină?
Păi sunt „vaccinată”! Tu nu eștiii???(
ochi mari, groază în priviri)
Nu nu sunt și te rog nu te apropia de mine că am bătrâni acasă, tot „nevaccinați”!
Nu nu o fac că nu vreau să mă infectez! (indignare, dispreț…)
Adică eu cea testată la servici și pe unde merg sunt purtatoare iar tu care nu ai mai facut un test de la „vaccinare” încoace te crezi sterilă???
Da! (siguranță omului care e convins că a luat decizia cea bună!)

Când auzi astfel de relatări te gândești dacă nu-ți prelungești singur carantina! Chiar dacă lumea mea este foarte mică, trăiesc intr-o veche normalitate” în care încă Dumnezeu și nu covidul guvernează! Incep să mă simt că deținuții care refuză să fie eliberați, sau fac repede o tâmpenie să ajungă înapoi în lumea lor! Și e abia a treia zi!

12.12.2021