Jurnal de carantină 2

Singura mea legătură cu lumea, de după ziduri, este internetul. Așa că sunt conectat mai tot timpul la el. Tocmai am citit că în Germania se întețesc demonstrațiile și agresivitatea demonstranților crește!


Foarte interesant este faptul că cei din fostul RDG sunt mult mai nemulțumiți de starea de fapt, decat cei din fostul RFG! Asta dacă este să judecăm după numarul de participanți, de 10 ori mai mare! Sigur cifrele oficiale sunt false (mult reduse față de cele reale), ca tot ce vine din media oficială, dar și așa este clar ca partea fost comunistă este mai puțin dispusă să traiască din nou sub dictatură! Sau poate ei o recunosc, în timp ce cei din vest abia acum vin în contact cu ea, iar când o sa o „cunoască” o să fie prea târziu !
Vechea metodă de protest din RDG, începe să aibă tot mai mulți adepți și poate nu ar fi rău să o cunoască și alții:
Oamenii nu fac o demonstrație și nu cer aprobare pentru aceasta ci la o ora fixă în toată țara, lumea este invitată la plimbare de obicei în jurul primariilor. Fara pancarte fară strigări de nici un fel! Intreaga familie, chiar și copiii. Toti avem nevoie de mișcare și de aer curat, chiar dacă astea întăresc sistemul imun, sau poate chiar de aceea! Problema statului este că nu știe unde se vor aduna mai mulți, cum să împartă forțele de represiune (care sunt si ele limitate, nu?) unde situația devine periculoasă, sau va scăpa de sub control! Și mai ales, când! In video-ul de mai sus, purtatoarea de cuvant recunoaște ca în localitatea respectivă s-au adus forțe de poliție din mai multe landuri limitrofe, lucru imposibil curând, când peste tot o să fie „plimbari” din acestea!
Nu ieșim și noi la plimbare?

Adică eu încă nu, că sunt în caratină, dar după aceea aș face-o, că tare am mai înțepenit!
Și e abia a cincea zi!

13.12.20217

9 gânduri despre „Jurnal de carantină 2

Adăugă-le pe ale tale

 1. Bună dimineața, vrăbiuță carantinat!🙋🤗🍵🕊️🍀🙂
  Când ieși din carantină să mă „suni” să vin la plimbare, până atunci pregătește și tu ceva, un cozonac cu nucă, o cană de vin fiert și un dovleac copt. Nu mă pot plimba pe stomacul gol…😉

  Apreciat de 1 persoană

 2. Văd o diferență destul de mare între protestele făcute la noi și cele din Germania sau alte țări, iar asta nu din cauza numărului de participanți, ci din cauza consistenței și calității protestelor. La noi se mai și cântă, se mai și joacă, în schimb în alte țări se văd fermitatea și hotărârea oamenilor apărându-și idealurile și drepturile ptr. care ies în stradă.

  Apreciat de 1 persoană

 3. Legat de agresivitatea demonstrațiilor, probabil, nemții au fost frapați de ușurința cu care autoritățile germane au implementat noua ideologie oficială, noua „normalitate”, precum și fanatismul cu care a fost îmbrățișată de către mulți dintre ei, atitudini care s-au materializat într-un adevărat șoc pentru unii dintre cetățeni, în special cei din fosta RDG pe care-i amintești în expunere ca opunându-se mai înverșunat decât cei din RFG. Posibil, să fi făcut corespondența cu acel 1 aprilie 1933, după ce Hitler a fost numit cancelar, când naziștii au organizat un boicot al afacerilor evreiești în Germania, poziționându-se în fața magazinelor evreiești cu pancarte pe care scria „Germani! Apărați-vă! Nu cumpărați de la evrei!” Deși majoritatea populației l-a ignorat și pur și simplu și-a continuat viața, dovedindu-se că protestul a fost un dezastru total, totuși a reprezentat începutul persecuției oficiale a evreilor și al totalitarismului în Germania nazistă.
  Prin urmare, în lumina istoriei lor, m-aș fi așteptat ca germanii să fie printre primii care vor recunoaște o mișcare totalitară în curs de dezvoltare, bazată pe statisticile manipulate despre morțile de Covid – de unde și obligativitatea vaccinării (în fond, modelele manualelor lui Goebbels încă sunt atât de actuale) și i-ar rezista în masă. Practic, nu-și mai demonstrează loialitatea față de Reich, ci față de capitalismul global. Eh! Ar fi suficient pentru a justifica restructurarea radicală a societății, astfel încât să semene cu un parc tematic de spital de lux, cu personal fascist paranoic, dar musai cu fața zâmbitoare, în costume fanteziste de designer Hazmat. 🙂
  Cât despre ieșitul românilor la plimbare, nu cred că se va întâmpla! Dacă aș fi o adeptă a teoriei conspirației, ți-aș declara că li s-a modificat ADN-ul în peste 30 de ani de la lovitura de stat din decembrie 1989! Numai că așa ceva, chiar dacă s-a petrecut, n-a influențat prea mult! Generațiile lui Mircea Vulcănescu, Petre Țuțea și Emil Cioran s-au stins de ceva vreme rămânând chibiții. Ăștia n-au depășit stadiul de protozoare, așa că… s-avem înțelegere și compasiune! Pașii inteligenței și-ai curajului de mult nu mai sunt nici fundamentali și nici îndrăzneți. Am afirmat-o adesea, România n-a fost secătuită numai de resurse, ci MAI ALES de valori!

  Apreciat de 2 persoane

  1. Trebuie sa-ti dau dreptate! La romani nu le place plimbarea! Articolul a fost preluat pe Activenews si a strans doar doua!!! eventuale participari! M-am desumflat de tot! Eu care credeam ca fiind o idee noua, verificată si lipsita de pricolul de a fi arestat, batut samd o sa fie rapid îmbrățișată observ ca nici prin cap nu le trece sa faca asa ceva!
   In schimb au o ura viscerala pentru Germania, germani pe care nu o pot intelege! (mai multe in articolul de la miezul noptii)
   Mama are dreptate: „comunismul a lichidat toată spuma neamului românesc, am mai ramas doar noi Ioan, Gheorghe Oarecare!”

   Apreciat de 1 persoană

 4. Unul singur este răspunsul. Li sa acrit pana peste cap de nedreptatea comunista. Au experiență și miros comunismul de departe. In vreme ce ceilalți din RFG sau fleșcăit de atâta prosperitate! De ce a stat România trează pana acum. Pentru ca Dumnezeu in nespusa iubirea sa pentru noi ne-a ținut numai într-o călire continua cu necazurile. Partea proastă este ca in ultima vreme gustând din lichiorul dulce lipicios al democrației românii sau cam prostit la cap…

  Apreciat de 1 persoană

  1. Sunt convins si eu ca bunastarea si distractiile au facut sa accelte orice „vaccinul” inclusiv, doar sa nu cumva sa le piardă! Sigur si mie mi-a placut sa calatoresc si am vazut cate minunatii a facut Dumnezeu pe acezt pamant pe care ne-a pus stapani dar pentru ca 31 de ani nu am iesit din Romania stiu ca se poate trai si asa!

   Apreciat de 2 persoane

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: