Dacă mi-e greu să stau închis? Nu în sensul în care cred oamenii; nu-mi lipsește hoinăreala, nici magazinele, nici prietenii, sau neamurile. Toate acestea știu că le voi avea în câteva zile și deși sunt un om lipsit de răbdare, 61 de ani de viață te învață că uneori trebuie să sari peste umbra ta!
Lipsa de mișcare mă omoară însă la propiu; picioarele sunt umflate, glicemia crescută și mă doare spatele!
Îmi lipsește biserica
de la care nu am lipsit până acum doar când eram grav bolnav!
Ce mă scoate cu adevărat din sărite este faptul că în loc să fiu de ajutor părintilor mei, la cei peste 84 de ani ai lor, îi mai și ingreuiez, oarecum, cu prezența mea!
Prea mult internet!
Am ajuns să mă cert cu alți caraninați, probabil ei din alte motive decat covid!
Există o ură împotriva poporului german a multor români, pe care eu nu o înțeleg! De fapt nu înțeleg ura fată de nici-un popor! E de mirare; urmașii celor morți în Holocaust nu îi urăsc pe germani, trăind o sumedenie în Germania, în schimb îi uram noi, foștii aliați, care i-am tradat în mijlocul razboiului! Noi care ne trimitem copiii la grădințe în limba germană! Noi care în unele landuri suntem minoritatea cea mai numeroasă! Noi care preferam un Audi de 10 ani unui Sandero nou!
Mie nu mi se pare un popor mai rau decât altul! Sigur au șovinismul lor, asa cum îl avem și noi, față de minoritățile noastre!
Au lepădăturile lor, cum le avem noi pe ale noastre! Dar una cu alta, sunt un popor ca oricare altul, unde cei ajunși la cârmă conduc pe cei mulți într-o direcție pe care aceștia nu o doresc! Ca și la noi! Și ca și la noi împotrivirea este anemică și se mai crede că prin alegeri se poate schimba ceva!
Desigur Germania conduce Europa , UE și sigur că o face în favoarea ei. Dar ce înseamnă „Germania„? In nici-un caz populația din care am făcut și eu parte, ci o mână de oameni, pentru care lucrează toată lumea! O să spuneți că și populația o duce bine, mai bine decât in România! Este adevărat, dar au dus-o după război mai bine tot timpul, fară piața din est!
Au făcut războaie e adevărat, dar ultimul s-a terminat în ’45 și nu-i putem să-i urâm doar pentru că unii de abia acum au aflat!
Americanii au facut o gramadă de razboaie de atunci încoace și nu-i urăste nimeni! Pe ruși da! Să înțeleagă cine poate, pe mine mă depașește! …dar mai am încă 8 zile în care poate o sa înțeleg!

14.12.021