Mai am doar 3 zile de carantină și se pare că izolarea m-a schimbat mult!? Cele trei persoane fizice, cu care vin în contact, nu au remarcat vreo schimbare, în schimb o parte din cititorii de pe blog mi-au spus-o direct și mai mulți cititori de pe ActiveNews (mai ales) indirect!
Ce numesc ei „schimbare” este doar faptul că am lasat persoana Ioan Sperling mai transparentă, lucru care nu a corespuns imaginii pe care și-au făcut-o despre mine, cred eu!
Numitorul comun pe blog și pe ActiveNews? Am neobrăzarea să spun că îmi plac nemtii!
Mi s-a „propus” să declar ca imi plac și ungurii sau secuii, lucru pe care nu am sa-l fac, nu doar fiindcă asta ar însemna sa-mi fac seppuku, ci pentru ca nu prea cunosc mulți! Presupun însa că și la ei, ca și la noi, sunt oameni de treabă și lepădături! Cred că și afirmația asta doar ajunge pentru un nou „bombardament„!
Nu-mi pot cere scuze că nu mă „aliniez” opiniei comune! Am fost „aliniat” înainte să plec din țară! Mai mult decât credeți!
După ce nu mai ești majoritar, în țara ta, începi să întelegi altfel lucrurile! Abia în strainatate ca minoritar simți ce trăiește un ( hai să-mi dau iar foc la valiză!) ungur, secui, sas, țigan sau orice altă minoritate la tine acasă! Abia acolo, dacă ești cinstit, cu tine însuți, îti dai seama că prin ce treci, ai făcut și tu altora și ca atare o meriți și ca trebuie să te schimbi! Nu vă gândiți la nedreptați strigătoare la cer, ci la lucruri mărunte, care pentru etnia majoritară din țară par neînsemnate, dar care dor, mai ales că sunt repetate la nesfârsit! Care?
Nu am să vă spun! Vă las sa le găsiți singuri! Gânditi-vă la primul cuvânt care îl puteți alătura cuvântului țigan, ungur, neamț, lipovean, evreu…..
Chiar dacă prin absurd ar fi toată etnia așa cum îi numiți, mai în glumă mai în serios, pentru cel din fața voastră de mult nu mai este glumă dacă tocmai el este o exceptie!
Nu vă mințiți singuri că sunteți altfel căci aveți prieteni de diferite etnii, am avut si eu! Asta nu m-a oprit însa sa fac glume, care mie mi se păreau bune, pe seama etniei lor, sau sa-i „înțep” prietenește!
Nu vă mințiți singuri că prietenii voștri „sunt inteligenți și știu de glumă”; o picătură care cade repetat sfărâmă în cele din urmă orice munte!
Și ca să închei, vă aduc aminte ca Dumnezeu este iubire, este evreu nu român, iartă cum noi iertăm, uită cum noi uităm și cere socoteală mai ales de fiecare cuvânt!

18.12.2021