Nimeni și nimic nu ne-a putut desparți iar după atâția ani, doar moartea o mai credeam capabilă de o astfel de „realizare„! Nu ne-am înțeles unul pe altul, nu am avut aceleași preocupări, aceleași interese, totuși nu am putut trăi niciodată despărțiti!
În locul morții, a venit o gripă banală! O gripă pe care o mână de bogătași plictisiți, au transformat-o în mintea oamenilor, în cea mai periculoasă boală existentă! O gripă care se transmite prin mass-media, prin televiziune mai ales, de aceea eu nu m-am „infectat„. Tu da!
Ți-a plăcut viața indiferent cât de plină de probleme ar fi, mie nu! Era normal ca tu să fi îngrozită de moarte, în timp ce eu am văzut-o mereu ca o „scapare„… de care oricum nu există scăpare!
Poate fiindcă eu am înțeles că oricât de mare ar fi morbiditatea, mortalitatea e totuși infimă, cifrele nu m-au îngrozit! Pe tine da!!
Am încercat să-ți explic atunci că tot Dumnezeu alege cine și când pleacă! Ti-am spus că spre deosebire de matematică, în medicină cifrele nu au aceeași valoare! Procentele nu înseamna mare lucru, la nivel individual! Dumnezeu poate face să câștigi cu șanse infime, sau să pierzi când pare cu neputință! Ai avut incredere oarbă în medicină, în timp ce eu știu, prea bine, că medicina e limitată, ba în ultimul timp e prea interesată de câștigul material, chiar daca în urma ei rămân cadave sau suferință!
Nu m-ai ascultat, cum nu m-ai ascultat niciodată și ai dispărut cu totul în lumea de dincolo de sticlă!
Când ai aparut din nou cu plasturele acela pe braț imaginea nu m-a mai reprezentat!
Am lovit cu sete!
Mii de cioburi, din care se reflectau tot atâția plasturi, au umplut întreaga lume!
Au trecut doi ani și îmi e tot mai greu să-mi reamintesc ochii tăi! Doar prin ei știam cine sunt!
Uneori încerc sa te caut în lucirea apei, dar știu că nu am sa te mai regăsesc vreodată și mă mint că lucrurile se vor schimba poate în cinci ani, ca să pot supraviețui!

22.01.2021