1. Introducere
  2. Generalități

Medicina” naturistă este o „ispită” la care foarte puțini pot rezista, mai ales în epoca modernă, când BigPharma ar scoate bani și din piatră seacă, indiferent câtă suferință, sau morți, rămân în urma ei!
Nu cred că trebuie sa căutăm un exemplu mai bun decât această „vaccinare” anti-covid care a ajuns să fie obligatorie, în multe state ale lumii, deși „vaccinul” nu a fost suficient testat, nu dă imunitate, în schimb a dat și va mai da o grămadă de efecte secundare și morți!
Spre deosebire de foarte multă lume, eu am avut in facultate cursuri de fitoterapie, homeopatie, acupunctură și avantajul fată de medicii umani, să lucrez pe niste „pacienți” la care efectul placebo nu funcționează! (Pe o vacă sau capră, o să o doară mai departe capul, chiar dacă îi spui că i-ai administrat un medicament minune, în timp ce pâna la 3 din 10 oameni nu o să îi mai doară!)
Credința mută munții!!!
Ceaușescu, prin politica sa, m-a obligat să folosesc aceste remedii, în lipsa tratamentelor adecvate, așa că am înțeles destul de repede că nu au nici o valoare! Ba chiar pot fi foarte periculoase, nu doar fizic ci și spiritual!
Medicina este o știinta si ca orice știinta are un areal, legi, principii, care o deosebesc (sau o deosebeau, până in anul 2019) de „medicina” naturistă, unde știința e inlocuită de credință, unde fiecare este medic terapeut, unde nu există riscuri ci doar avantaje, unde nu e nevoie de studii, de logică, de argumente valabile!Am auzit eu de la lelea Floarea” ține loc de studii, de logica, de orice! Un „îi merge mult mai bine” vecinului lui nea Costică” echivalează cu o vindecare universală!
O sa-mi spuneti că sunt mulți medici care folosesc homeopatia, acupunctura, fitoterapia, radistezia samd! Așa este! Din pacate! Tot la fel sunt/au fost mulți medici „pro-vaccinare” care nu au observat nici că „vaccinul” nu este un vaccin, nici că nu protejaza, nici că ucide și il mai recomandă și acum! La fel sunt si pacienții care zac în sectii ATI cu Boosterul făcut, convinși încă ca „vaccinul” e singura soluție! Nu realitatea contează ci ceea ce crede omul!
Faptul că există o foaie însoțitoare a medicamentelor, unde se dau doze precise, sau efecte secundare probabile, contraindicații, în loc să fie un lucru îmbucurător, este marele dezavantaj al medicinii în fața naturismului! Acesta nu are doze, nu are contraindicatii, nu are efecte secundare, nu are interacțiuni cu alte remedii, este bun pentru oricine, oricând, oricum, oricât!
Gânditi-vă însă că dacă hocus-pocusul (îmi e greu sa-i spun medicină) ăsta naturist, ar fi tratat serios, în fiecare cutie de ceai ar fi o listă lunga cu cine nu trebuie sa-l consume, cât ceai poți bea pe zi, care sunt efectele lui secundare, care sunt pericolele pentru gravide sau bolnavii de diferite afectiuni! Exagerez? Din pacate nu!

3. Fitoterapie

3.02.2022

  • efect placebo-
    medicamentele „acționează” asupra psihicului individului prin autosugestie