1. Sub microscop
  2. Heomeopatia

Câți dintre cei credincioși renunță la medic când sunt bolnavi și cer/ așteaptă vindecarea de la Dumnezeu, în urma rugăciunii, sau a slujbei de maslu? Puțini! Cei mai mulți (și eu) ne folosim de medici cerând și ajutorul lui Dumnezeu!
Câți dintre oameni nu cred în Dumnezeu pentru că „nu l-au văzut” cu ochii lor, sau nu pot să-i accepte existența pentru că aceasta nu li se pare logică? Mulți!
De ce această introducere?
Pentru că astăzi vom vorbi de credință și cum poate ea muta munții! Și voi începe tot cu o întrebare: câți dintre atei, sau credincioși (se în) cred în homeopatie? Din păcate foarte mulți și pentru mine este un lucru de mirare!
Unui creștin nu-i ajunge doar rugăciunea trebuie să înghită și ceva material de care crede că il ajută in vindecare! La fel ca și ateul, care crede doar in ce poate atinge! Și cu toate acestea, amândoi cred în remediile homeopatice, care practic nu conțin nici un fel de substanță activă! Ciudat nu?
Dar probabil foarte puțini au habar de homeopatie, cum au și de medicină și o preferă pe cea dintâi pentru că nu are efecte secundare, remediile sunt din produse naturale, și e mai puțina chimie în procesul de fabricare! Lucruri adevărate de altfel!
Homeopatia dă pacientului un remediu care contine substanțe (minciună străfundată și vă explic imediat) ce ar produce unui om sănătos tocmai simptomele pe care le are bolnavul! Sau pe româneste „ cui pe cui se scoate”!
Numai că dacă o luăm așa, cum spune definiția, ar trebui unuia care are diaree să-i dăm ulei de ricin care produce diaree, unui om sanătos!
Chiar atât de tâmpiți nu-s nici homeopații și ca atare remediile lor (uleiul de ricin în cazul de mai sus) se administrează diluat! Foarte diluat! Atât de diluat încât NU MAI EXISTĂ NICI-O MOLECULĂ DE ULEI ÎN STICLUȚA CU REMEDIU!
Diluția cea mai folosită este D12. Ea înseamnă că 1cm3 (de ulei) dizolvat în 100 000 000 000 cm3 de solvent, echivalentul a 10 bazine olimpice de înot!!! Cine poate crede că în această diluție mai găsește molecule de substanță activă ( deci crede în continuare în homeopatie) dar nu crede în existența lui Dumnezeu, are o problemă gravă de tot!
Cum au rezolvat această problemă homeopații? Prin principiul potențării, adica nu dizolvă o data acel 1ml în toată cantitatea de solvent (10 bazine) ci mai întâi il dizolvă în primul bazin, din care iau un ml de amestec, pe care il vor dizolva în al doilea bazin, samd! Prin această „manoperă” se transferă oforță vitală cosmică în preparat!(Samuel Hahnemann)
Desigur homeopatia are succes in multe cazuri, mii de medici traiesc de pe urma ei și exista pacienți care sunt mulțumiți de rezultatul tratamentului.
Totusi ce i-a vindecat? Increderea în medic (efectul placebo)? Dieta asociată de cele mai multe ori? „Energia cosmică„? Remediul ca atare în nici-un caz, mai ales la diluții peste D6!
Pentru un ateu, poate nu contează prea mult, cine sau ce l-a vindecat, dar ar trebui sa-i dea de gândit că există ceva/cineva în afara percepției sale!
Pentru un creștin însă, e o problemă dacă crede că o „energie cosmică” îl poate vindeca, dar harul lui Dumnezeu nu!
Diavolul foloseşte o multitudine de metode pentru a-i îndepărta pe oameni de salvarea în Hristos. Unele dintre metodele sale sunt anumite ,,metode de vindecare”, menite să refacă sănătatea fizică a omului. Mulţi creştini nu recunosc măsura în care o anumită metodă ,,de vindecare” este compromisă de duşmanul lor. Ei cad pradă vindecătorilor ocultisti, mai cu seamă în cazul în care își doresc sănătate cu orice pret, fără să-şi pună întrebarea dacă aceasta este și voia lui Dumnezeu.
Homeopatia în sine nu are nimic în comun cu magia… Mulţi dintre practicanții ei însă obişnuiesc să se asigure de eficacitatea remediilor lor prin rostirea unor descîntece asupra lor. În asemenea cazuri, remediul homeopatic poate deveni un cap de pod pentru declansarea unei forme de opresiune demonică.

Închei cu concluzia Dr. Pfeifer:
Putem trăi foarte bine și fără homeopatie!”

16.02.2022