Un articol preluat despre Germania dă intotdeauna nastere la discuții, desigur nu pe marginea articolului ( asta se întâmplă extrem de rar indiferent de temă) ci fiecare găsește că trebuie să-și verse năduful pe nemți!
Desigur nemții sunt nemți și asta deranjază pe toate milioanele de imigranți temporali sau definitivi (plus pe cei care nu au fost niciodată in Germania dar au auzit mai de curând ca nemții au început al doilea război mondial)! Românii ar vrea ca ei să fie mai români, turcii mai turci, asiaticii mai asiatici și dacă s-ar putea fiecare ar transforma Germania în țara din care au plecat! Într-o oarecare măsură chiar au chiar reușit! Germania de astazi nu mai este cea pe care am cunoscut-o acum mai bine de 30 de ani și cu sigurantă cea de dinaintea căderii zidului!
Am plecat din toate colturile lumii spre Germania dar odată ajunși, foarte puțini dintre noi am incercat să ne adaptăm la mentalitatea, obiceiurile lor ca să păstrăm așa cum am găsit-o țara în care am dorit să venim!  În loc de asta le-am implementat usor usor obiceiurile și pornirile noastre! Oricât de roboți ar părea, nemții sunt tot oameni, iar la oamenilor le place câștigul ușor, să lenevească, să primească atenții, sa se îmbogătească, să „nu fie mai proști decât cel de lângă el”! Acum tot nouă cei veniți nu ne mai place Germania actuală fiindcă seamănă cu tarile din care am plecat! Sigur noi usturoi nu am mâncat…
Dar puneți-vă în pielea nemților care au fost invadați de-a dreptul de toate popoarele lumii și puneți-vă în locul lui Hans Oarecare care nu a ucis nici un evreu, nici un polonez, nici un rus căci s-a născut după razboi într-o țară distrusă pe care a vazut-o inalțându-se iar acum ii este frică să mai iasa pe stradă, să vorbească germană, sa ceară un Euro in plus la salariu, să spună că-și iubeste țara!
Ne deranjază că o sa vină in România 100 000 de muncitori straini dar numai in zona Stuttgart trăiesc 100 000 de români! Nu există magazin in care să nu auzi vorbindu-se româneste! 90% din cei care livrează marfa acasa (Hermes, DHL..) sunt români! În închisoarea de la Steinheim la fel românii sunt foarte bine reprezentați și vorbesc de români nu de tigani din România! Din 35 în 35 de Km exista o parohie românească! Peste tot sunt medici români…
În zona Stuttgart i-am depasit pe turci si astia sunt la a treia generație aici!
Cum ar putea sa placa poporului german treaba asta? Sigur că nu le place cum nu ne place nici nouă si uneori nemultumirea mai da pe afară! Dar asta este globalizarea! Incet dar sigur se încearcă un amestec de populatii, stergerea granitelor geografice si culturale si de vină nu sunt doar nemtii și in nici-un caz Hans, Otto, Jens Oarecare cum nu sunt nici Gheorghe sau Ioan decât prin…acceptare!
Cine pleacă din tara lui in altă țara, in indiferent care alta țară, o să aibe probleme, nu o sa fie usor acceptat și o sa fie adeseori discriminat!
Banii câștigați printre straini sunt bani grei munciți si umezi de lacrimi, dar este un risc asumat, de care trebuie sa fie fiecare conștient!
Cine crede altceva, e mai bine sa stea acasa!