Nu-mi place să mă țină nimeni de prost și nici să-mi impună ceva! Am trăit 30 de ani în socialism și mi-a ajuns, iar acum am o mare problemă când toată lumea devine un lagăr roșu! Nu prea avem șanse să oprim involuția asta, dar măcar să nu ne țină pe toți de proști, că nu suntem!

Astăzi ni se cere să fim Ucraina și există țări care au mers mai departe; pedepsesc pe cei care refuză să fie, care scriu ceva rău de Ucraina, sau au simpatie pentru ruși, Putin! Nu îmi e simpatic Putin, nu sunt de partea lui, sunt împotriva războiului, dar nici Zelensky și nici Ucraina nu-mi sunt mai simpatici și asta pentru simplu motiv că nu-i cunosc, nici pe unii, nici pe ceilalți! Nu am trăit între ei și ce cunosc este din Mass-Media, în care eu nu mai am încredere! Pentru cei care au încredere încă în ea, pentru cei care mai deschid televizoarele ca să se „informeze“, pentru cei care sunt Ucraina, așa cum li se cere, redau mai jos niște rânduri din presă:

De ani de zile, organizațiile pentru drepturile omului au subliniat încălcarea gravă a drepturilor refugiaților din Ucraina. În 2010, Human Rights Watch a raportat despre maltratarea și torturarea refugiaților de către polițiștii de frontieră ucraineni. „M-au lovit în cap cu un pistol. Stăteam întinsă pe podea, inconștientă. M-au târât în zăpadă. Mi-au lovit gâtul cu picioarele”, a relatat atunci un refugiat din Pakistan.

Alți refugiați au spus că au fost torturați cu arme de asomare. „M-au legat de un scaun. Mi-au pus electrozi pe urechi”, a spus un afgan. Un somalez s-a plâns că a fost jefuit și amenințat cu moartea de forțele de securitate ucrainene.

În 2012, 80 de refugiați somalezi au intrat în greva foamei timp de câteva săptămâni din cauza condițiilor inumane din închisori. După câteva săptămâni, forțele speciale armate ale poliției ucrainene au pus capăt cu forța grevei foamei. Refugiații au fost abuzați fizic și uneori forțați să mănânce.

Chiar și în afara închisorilor, situația refugiaților din Ucraina este catastrofală. Rația zilnică de hrană are o valoare mai mică de un euro, nu există asistență medicală și nicio șansă de muncă. Aproape toți refugiații raportează experiențe de violență. Detenția arbitrară a refugiaților este la ordinea zilei

Având în vedere escaladarea situației politice interne și consolidarea forțelor naționaliste și fasciste în mod deschis, situația refugiaților din Ucraina este probabil să se înrăutățească. La aceasta se adaugă sărăcirea socială a întregii populații ucrainene ca urmare a programului masiv de austeritate impus de Uniunea Europeană Ucrainei în Acordul de asociere.

Sunt povești vechi din 2015 și sursa nu e tocmai de încredere o să spuneți! E adevărat dar caracterul unui popor să formează în timp și eu nu m-am întors mult în timp pentru ca am fi găsit niște povești a îngrozitoare despre cum s-au comportat ucrainienii în timpul celui de al doi război mondial cu evreii țiganii, sau prizionerii ruși, iar Mass media este oricum tot o apă și un pământ!

Dar haide să vedem cum se comportă ucrainienii zilele astea cu ne- ucrainienii:

Ca și alți studenți străini din Ucraina, polițiștii de frontieră nu l-au lăsat să plece. „Mi-au spus: «O să lupți cu noi, nu pleci, mai ales ca ești negru»”.

Pentru că suntem străini, ei ne tratează ca pe niște câini”, spune Mesum Ahmed, un student la informatică în vârstă de 23 de ani din Pakistan. „

„În gări și în trenuri, am fost ținuți sistematic departe de scaune”, spune studentul de afaceri în vârstă de 22 de ani. „Unii ucraineni chiar și-au bătut joc de noi din mașinile lor când ne-au văzut mergând”, a spus Ghislain Weledji, de aceeași vârstă. „Sunt dezamăgit în această țară”, a adăugat el. „Nu am de gând să mă mai întoarc.”

Putem „pieptăna“ Mass-Media de pe tot pământul, toată este de aceeași părere cum era/ este despre vaccinarea și necesitatea distrugerii democrației! Poate cea din Rusia să relateze altceva dar ca si in prima parte a piesei „Cei patru călăreți ai Apocalipsei“ cenzura continuă să-și facă treaba și Media rusească e blocată! Și când TREBUIE să fim toți de aceeași  părere mie îmi sună un clopot de alarmă!

Sunt de acord să primim refugiații din Ucraina, oamenii au nevoie de ajutor acum, dar și doar pentru relatarile de mai sus, nu sunt cu siguranță Ucraina! Îmi cunosc neamul, avem noi multe defecte, dar in sensul relatărilor de mai sus, extrem de puțini români „sunt Ucraina”!

3.03.2022