Cum îți faci prieteni?
Habar nu am!
Știu însă cum nu-ți faci prieteni, sau cum reușești să te izolezi, de toată lumea!
Dacă cineva are astfel de interese poate citi mai departe, dacă nu, nu pierdeți timpul pe articolul ăsta!
În primul rând uitați povestea aceea cu „Prietenul adevărat este cel care te trage de manecă atunci când greșești!” sau aceea cu „Ferește-te de prietenul care te lingușeste!” Sunt niște aiureli! Adevărul este că nimănui nu-i place sa-i spui că greșește, dar tuturor le place sa le spui că sunt „buricul” pământului! Mai ales dacă nu sunt!
Eu nu vreau să o fac, așa că nu prea am prieteni! Nu-mi plac nici laudele, nici sa le spun, nici sa le aud!
Calea cea mai simplă să scapi de prieteni, în viața reală, este să spui adevărul! Și cea mai rapidă metodă, să-l mai și susții! Iar dacă o faci și neîntrebat, „succesul” este garantat!
În viața virtuală, ajunge să postezi subiecte serioase, fără sa postezi inimioare, fluturași, sau barem o pisicuță și să nu folosești limbajul consacrat în comentarii: „te iubesc și te imbrătișez, cu drag, îți doresc…”
Am trecut de 60 de ani și singurul meu prieten în care mă încred 100% este Adevărul! Asta înseamnă că sunt: luat în râs, batjocorit, scuipat, bătut, trădat, răstignit…
Nu mă plâng, pentru că am fost conștient de ce o să pățesc de la bun început, de când am căutat prietenia Lui, de când încerc sa nu-l dezamagesc! Măcar nu foarte des! Totuși sunt dezgustat de lumea în care trăiesc! Toți se declară prietenii Lui, dar îl vând până te întorci, uneori din obisnuința de a o face, fară câștigul măcar a celor 30 de arginți!
Încerc să nu vad, să uit, să iert și o iau de la capăt după fiecare „răstignire” sperând ca se vor schimba, sau ca voi să găsi oameni pentru care Adevarul este cu adevărat mai presus de orice!
E bine că speranța moare ultima!

11.03.2022