Războiul din Ucraina nu-mi iese din minte!
Nu urmăresc știrile, pentru că nu am incredere în ce se spune, dar vrând ne-vrând, auzi una sau alta și nu poți rămâne indiferent!
Rușii au motivele lor ca să atace Ucraina, dar cine poate spune dacă ele sunt reale sau îndeajuns să înceapă un război? Iar odată început, e greu să mai deosebești adevărul de propagandă, cine pe cine a ucis, a cui sunt victimele colaterale, samd.
Este clar că nu trebuia început! La fel de clar este faptul că dacă rușii s-au hotărât să o facă, nu se vor opri, decât când vor obține ce doresc!
Tot la fel de clar este că Ucraina știa de la bun început că vor pierde, rezistenta lor bazându-se pe promisiunile vestului de ajutor, cu armament, tehnologie, eventual experti militari și mercenari! Dar asta nu o să ajungă pentru victorie și nici pentru un tratat de pace mai avantajos! Singura posibilitate ca rușii să fie înfrânți este participarea directă a NATO, concomitent cu neamestecul Chinei, asta însă ar însemna că nimeni nu iasă victorios din război, dacă mai iasă!
Si fiindcă vorbim de două țări, așa zise ortodoxe, haide să vedem ce spune Iisus despre acest război, cum trebuia să se comporte Zelensky, în special:

„Care rege, plecând să se bată în război cu alt rege, nu va sta întâi să se sfătuiască, dacă va putea să întâmpine cu zece mii pe cel care vine împotriva lui cu douăzeci de mii? Iar de nu, încă fiind el departe, îi trimite solie şi se roagă de pace.”

Ori „sfătuitorii” l-au înșelat din interes pe Supermann Zelensky, ori acesta nu a citit niciodată Noul Testament!
Vestul, NATO, are desigur mari interese ca războiul să dureze si să nu se ajungă prea repede la pace! Pe de-o parte, cu orice război se câștigă bani mulți, se vând arme, se testează tehnologie, se distruge o țară care apoi trebuie „reparată„, se spală bani, se ascund afacerile murdare…Pe de alta, o Rusie slăbită, de un razboi îndelung, este preferabilă uneia puternice!
Ortodoxul” Zelensky știa de la început ca vor muri foarte mulți civili, foarte multi soldați de ambele părti, că țara va rămâne distrusă, și mai îndatorată decât este deja din vina lui! Da, el este la fel de vinovat, ca și Putin, de toată suferința! Nu știu dacă e conștient de lucru acesta, eu presupun că da și există și intentie (nu-mi pare a fi un cretin)! Prin faptul că continuă lupta deși știe că nu are sorți de izbândă face jocul „prietenilor” din vest, care după ce își vor realiza scopurile, îl vor părăsi! Sau mai bine zis vor părăsi Ucraina, pe Zelensky poate îl iau cu ei, (dacă mai e viu până atunci!) și dacă „eroismul” lui a fost, cum bănuiesc eu, cooperare, nu prostie!

La sfârșit Putin va obține ce si-a dorit, vestul la fel, iar ucrainienii si noi fraierii, rămânem cu suferința, cu saracia, cu penuria, cu foamea și desigur cu „pandemia” și „vaccinarea” obligatorie!

20.03.2022